Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης διαπραγματευτικής συνάντησης μεταξύ Γ.Σ.Ε.Ε. και των εργοδοτικών οργανώσεων ( ΣΕΒ , ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ) για τη νέα ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ έτους 2008. που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης


Για το κλίμα στο οποίο κινήθηκε η διαπραγμάτευση, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης Αλέκος Καλύβης έκανε την άκόλουθη δήλωση:


"Για μια ακόμη φορά είχαμε άσχημο ξεκίνημα για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εργοδότες και ιδίως ο ΣΕΒ με την προσδοκία να κρατήσουν την υψηλότατη κερδοφορία τους και τα προνόμιά τους, επιχειρούν να κρατήσουν σε επίπεδο εξαθλίωσης τους κατώτερους μισθούς που βρίσκονται πιο κάτω και από τα επίπεδα του 1984.
Η αρχική πρότασή τους είναι να δοθεί αύξηση ίση με τον πληθωρισμό που σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό είναι 2,8% και να έχει τριετή διάρκεια η σύμβαση.

Ο σημερινός Πρόεδρος του ΣΕΒ για μια ακόμη φορά παίζει τον ρόλο του υπονομευτή της Εθνικής Σύμβασης και όλου του συστήματος των συμβάσεων, επαναφέροντας με άλλα λόγια την πρόταση του πρώην Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δ. Κυριακόπουλου για απορύθμιση της Σύμβασης με τρόπο που να είναι ακόμη πιο χαμηλοί οι κατώτεροι μισθοί για τους προσλαμβανόμενους μακροχρόνια ανέργους, τους νέους και τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι λογικές αυτές είναι απαράδεκτες.
Η στάση των εργοδοτών τροφοδοτεί κλίμα σύγκρουσης και αυτό θα αποτυπωθεί με την μεγάλη απεργία στις 13/2 με κεντρικά θέματα το ασφαλιστικό και την αύξηση των μισθών.
Αυτό το κλίμα αγωνιστικής αντιπαράθεσης και διεκδίκησης, οφείλει να επιδεικνύει η ΓΣΕΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η δύσκολη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ 2008."

Ανακοίνωση ΓΣΕΕ

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ εξέδοσε Δελτίο Τύπου Σύμφωνα με το οποίο:

"Στη συνάντηση-διαπραγμάτευση, έγινε αναλυτική και διεξοδική παρουσίαση όλων των αιτημάτων (οικονομικών, θεσμικών, εργασιακών) που διεκδικούν οι εργαζόμενοι. Ειδικότερα τεκμηριώθηκε η απαίτηση για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό, την αύξηση της παραγωγικότητας και την σταδιακή προσέγγιση των μισθών στην Ε. Ένωση των 15.
Αναφέρθηκε ότι είναι αναγκαίο να αυξηθούν σημαντικά τα όρια των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων τα οποία στη χώρα μας είναι μόλις στο 52% του μέσου όρου της Ε. Ένωσης. Υπογραμμίστηκε επίσης η ριζική αντίθεση της ΓΣΕΕ σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης (μέσω της ευελιξίας) του θεσμού της ΕΓΣΣΕ.
Η εργοδοτική πλευρά δήλωσε ότι η θέση της για τις αυξήσεις είναι καταρχήν ο πληθωρισμός. Άποψη που απέχει σημαντικά από την απαίτηση και τις διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ.
Για τα θεσμικά αιτήματα συμφωνήθηκε η συγκρότηση τεχνικής επιτροπής η οποία θα επεξεργασθεί, θα κοστολογήσει και θα εισηγηθεί τις προτάσεις της στην διαπραγματευτική ομάδα στην Ολομέλεια.
Επίσης συμφωνήθηκε για όποια θέματα υπάρχει κοινή θέση των δυο μερών να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η νομοθετική τους ρύθμιση (όπως ΛΑΕΚ, κ.λπ.).
Τονίσαμε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι αποτελεσματικές και σύντομες για αυτό καθορίσθηκε νέα συνάντηση – διαπραγμάτευση για την επόμενη Τετάρτη 6/2/08 στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση η ΓΣΕΕ είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει αγωνιστικά και με την Απεργία στις 13 Φεβρουαρίου 2008, την υπογραφή ΕΓΣΣΕ που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θα ενισχύει την αγοραστική δύναμη μισθών και ημερομισθίων."

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - 17/1/2008


Απεργούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του βιβλίου την Πέμπτη 17 Ιαναουαρίου 2008, διεκδικώντας με αγωνιστικό τρόπο τη σύναψη ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τέτοιας που να ανταποκρίνεται στις ελάχιστες ανάγκες των εργαζομένων.

Στην Προκήρυξη που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ν. Αττικής μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Με αποφάσεις δύο Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2008 ξεκινώντας τη μάχη για την υπογραφή της νέας κλαδικής μας σύμβασης.
Το πώς θα δουλεύουμε, πώς θα αμειβόμαστε, πώς θα ζούμε, εξαρτάται κατά πολύ από το αν θα καταφέρουμε να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους. Γι΄ αυτό και η συμμετοχή όλων στην Απεργία στις 17 Γενάρη είναι απαραίτητη.
Στη συνέχεια με νέα Γεν. Συνέλευση θα αποφασίσουμε πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε τη μάχη της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς, μικρό ή μεγάλο, ώστε η επιτυχία της να κάνει τους εργοδότες να καταλάβουν τη δύναμή μας.
Η απεργία αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται σε μια περίοδο όπου Κυβέρνηση και εργοδότες δείχνουν το αντεργατικό τους πρόσωπο χωρίς όριο. Λυσσομανούν ενάντια στα εργατικά συμφέροντα, καταργούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Την ίδια ώρα, τόσο στον κλάδο, όσο και γενικότερα, τα κέρδη των εργοδοτών αυξάνονται! Ο πλούτος που παράγουμε είναι τεράστιος! Λεφτά υπάρχουν, αλλά για τους λίγους. Ήρθε η στιγμή να τους δείξουμε ότι είμαστε κομμάτι του εργατικού κινήματος που παλεύει όχι μόνο για «ψίχουλα» ή «κεκτημένα» αλλά διεκδικεί την πραγματική βελτίωση της ζωής μας σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Με αυτό το κριτήριο, συλλογικά, διαμορφώσαμε τα αιτήματα"

Οι διεκδικήσεις των Βιβλιοϋπαλλήλων είναι:
● 1400 ευρω ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ (καθαρά)
● 35ωρο-5μερο-7ωρο (συνεχές)
● ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
● ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ 55
● ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ (COURIER)
● Κατάργηση του ωρομισθίου και των stage.
Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ στις 10.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο (ΣΟΛΩΝΟΣ & ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ)


Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιιωτικών Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων για υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
7-1-2008


Η κυβέρνηση –με την πρόταση προ ημερησίας διατάξεως του Πρωθυπουργού– δείχνει ότι, παρά τις προφανείς σκοπιμότητες αντιπερισπασμού, επιμένει στην προώθηση της αντιασφαλιστικής της μεταρρύθμισης.
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε την πρώτη ηχηρή απάντηση του στην κυβερνητική νεοφιλελεύθερη πολιτική, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της 12 Δεκέμβρη.

Απαιτείται τώρα, να οργανωθεί ο δεύτερος κύκλος πολύμορφων κινητοποιήσεων με περιφερειακές δράσεις και νέα κεντρική απεργία. Τα αιτήματα της αποκατάστασης της οικονομικής βιωσιμότητας του ΣΚΑ, της βελτίωσης των συντάξεων, της κατάργησης των διαχωρισμών μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων, της κατάργησης των αντιασφαλιστικών διατάξεων των νόμων Σιούφα και Ρέππα, της υπεράσπισης και επέκτασης του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών, των αναπηρικών συντάξεων, της προάσπισης του καθεστώτος πρόωρης συνταξιοδότησης, (μητρότητα κ.α.), είναι στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας.

Ο συντονισμένος αγώνας των κοινωνικών φορέων, που κινητοποιήθηκαν στις 12/12, με το σπάσιμο μιας λογικής αναμονής και η πλατειά ενεργοποίηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, είναι οι απαραίτητοι όροι για την επιτυχή έκβαση των εργατικών κινητοποιήσεων.

Μετρητής