Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ



3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη
29-30 Νοέμβρη 2008
Αμφιθέατρο Αντωνιάδη ΑΣΟΕΕ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ



Πρωινή Συνεδρίαση
Προσέλευση - Εγγραφές 9.00
Άνοιγμα Εργασιών 10.00
Εκλογή Προεδρείου και επιτροπής σχεδίου απόφασης 10.10
Εισήγηση 10.20
Χαιρετισμοί προσκεκλημένων 11.00
Ομιλίες συνέδρων 12.00
Λήξη πρωινής συνεδρίασης 14.30
Απογευματινή συνεδρίαση
Ομιλίες συνέδρων 16.30
Λήξη απογευματινής Συνεδρίασης 20.30


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ
Πρωινή Συνεδρίαση
Ομιλίες συνέδρων 9.30
Ψήφιση σχεδίου απόφασης 13.00
Ψήφιση Κανονισμού 13.30
Εκλογή οργάνων 14.00
Λήξη Εργασιών Συνδιάσκεψης 14.30

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ WIND


Ανακοίνωση για συμπαράσταση των εργαζομένων ενάντια στη δίωξη που ασκούν στελέχη της εταιρείας WIND σε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ TIM HELLAS (WIND)

12/11/2008

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008 στις 09:00 το πρωί στο Γ΄ Τριμελές Πλημ/κείο Θεσσαλονίκης τον Α’ όροφο του Νέου Δικαστικού Μεγάρου θα διεξαχθεί δίκη με κατηγορούμενο τον εργαζόμενο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην ΤΙΜ (WIND) Στέφανο Μάλαμα.

Μηνυτής είναι ο Βασίλης Ζαφειράκος, στέλεχος της WIND στην Θεσσαλονίκη και υπεύθυνος των καταστημάτων της WIND στην Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα).
Είναι μια ακόμα κατάφορη προσπάθεια δίωξης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Έρχεται να προσθεθεί:
-Στις προσπάθειες της Διοίκησης της WIND να καταστήσει παράνομο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατά την διάρκεια διεκδίκησης της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) του 2006-2007.
-Στις απόπειρες εργοδοτών που στοχεύουν στην ποινικοποίηση
τηςσυνδικαλιστικής δράσης και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Σκοπός αυτών των ενεργειών είναι να ψαλιδίσουν τα εργατικά δικαιώματα, να αφήσουν ελεύθερη δράση στους εργοδότες ώστε με την άνεσή τους να επιβάλλουν εργασιακές συνθήκες μεσαιωνικού τύπου, να μην εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις, να απολύουν ασύδωτα και να ποινικοποιούν οποιαδήποτε διάθεση αντίστασης, διεκδίκησης και κάθε συνδικαλιστικής κίνησης.
Ο Στέφανος Μάλαμας σύρεται στο δικαστήριο γιατί τόλμησε να διεκδικήσει να υπάρχουν καθίσματα για την ανάπαυση των εργαζομένων στο κατάστημα της WIND στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.
Η διοίκηση της WIND πιέστηκε από την κατακραυγή των εργαζομένων της που σε Γενική Συνέλευση καταδίκασαν την συμπεριφορά της αλλά και αλληλέγγυων εργαζόμενων από άλλα Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και τελικά τον απέσυρε τον Ζαφειράκο από υπεύθυνο των καταστημάτων.
Εντούτοις στις επανειλλημένες συναντήσεις της με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου η Διοίκηση της WIND αρνήθηκε να καταδικάσει τις ενέργειες του στελέχους της τοποθετούμενη επιδεικτικά και προκλητικά «πως είναι μια προσωπική διαμάχη».
Με την ενέργειά της αυτή συγκάλυψε την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του Ζαφειράκου, του έδωσε άλλοθι για να κινηθεί δικαστικά ενάντια στον Στέφανο Μάλαμα και αφήσε περιθώρια αντίστοιχων αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών συμπεριφορών σε κάθε επίδοξο στέλεχός της.Τέτοια κρούσματα ήταν η απαίτηση:
-Διευθυντή της WIND να σταματήσει την ενημέρωση των εργαζομένων από μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Σωματείου μας με την πρόφαση ότι τους ενοχλούν στην εκτέλεση της εργασίας τους.
-Της Διευθύντριας του Τμήματος Προσωπικού της WIND (HR) να αποχωρήσει ο Στέφανος Μάλαμας από ενημέρωση εργαζομένων από το κτήριο της Λ.Αθηνών στην Αθήνα με πρόσχημα ότι είχε δηλώσει ρεπό και όχι συνδικαλιστική άδεια.
Είμαστε σίγουροι ότι καταδικάζεται και εσείς τέτοιες ενέργειες που πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και σας καλούμε να υπερασπιστείτε μαζί μας το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό και την δημοκρατία στους χώρους δουλειάς και να παρεβρεθείτε στην δίκη.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Κύκλος διαλέξεων & συζητήσεων
του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σε επίκαιρα θέματα


«Φτώχεια και εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα : Διαχρονική εξέλιξη και νέες προκλήσεις από την οικονομική κρίση»

Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ώρα 6μ.μ.
Αμφιθέατρο ΓΣΕΕ
(Πατησίων 69 & Αινιάνος)


Εισήγηση : Χρήστου Τριανταφύλλου


Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ALTEC TELECOMS - ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ



Σε συμπαράσταση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Altec Telecoms, για τη διάσωση των θέσεων εργασίας 150 συναδέλφων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALTEC TELECOMS


Χθες (4-11) σε συνάντηση που είχαμε με τη Διοίκηση της Altec Telecoms, μας παρουσιάστηκε σε αδρές γραμμές το σχέδιο που εκπόνησαν για το μέλλον των εργαζομένων στην εταιρεία. Όχι μόνον αρνήθηκαν να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, όπως είναι το πάγιο αίτημά μας, αλλά άφησαν να εννοηθεί ότι θα παραμείνουμε απλήρωτοι επί 5 ή 6 μήνες, εκβιάζοντας μας κατ' αυτόν τον τρόπο σε παραίτηση. Κι αυτό, μέχρις ότου ο σύνδικος, που θα ορίσει το δικαστήριο το οποίο θα εξετάσει την αίτηση πτώχευσης, μεριμνήσει για τις απολύσεις μας, εκποιήσει τον εξοπλισμό της εταιρείας και αποφασίσει εάν περισσεύουν χρήματα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις μας. Δεδομένων των έκτακτων αυτών εξελίξεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (5-11) Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η οποία χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή και στην οποία παραβρεθήκαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών όπως και διάφορα όμορα σωματεία δηλώνοντας την συμπαράσταση τους.
Στην συνέλευση αποφασίστηκε μία σειρά κινητοποιήσεων, ξεκινώντας με τη συμβολική κατάληψη των κτιρίων του ομίλου Altec αύριο (6-11) και στις 9.00 η ώρα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν προτιθέμεθα να δεχθούμε αποφάσεις οι οποίες αδικούν κατάφωρα τους εργαζομένους και που απειλούν να αφήσουν στον δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους. Το μέλλον και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι κεντρική μέριμνα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα ξεπερνάει την Altec Telecoms και εκτείνεται εν γένει στο εργασιακό χώρο. Δεν γίνεται να αφήσουμε τους οποιουσδήποτε εργοδότες να πιστεύουν ότι μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν επιχειρήσεις κατά το δοκούν, χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα αντικείμενα.

Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας.

Προσωρινή Διοίκηση
Σωματείου Εργαζομένων της
Altec Telecoms

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ - ΠΕΜΠΤΗ 6/11/2008

Σε κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Βιβλιοπωλεία ενάντια σε άδικες, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση - διαμαρτυρία και να αποτρέψουν τις αυθαιρεσίες της Εργοδοσίας.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Την Παρασκευή 31/10/08 ανακοινώθηκε, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε νύξη, η απόλυση συναδέλφου από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ.
Η εργοδοσία ανέθεσε στο λογιστήριο την ανακοίνωση της απόλυσης, όχι τυχαία, αλλά για να αποφύγει να έρθει αντιμέτωπη με τον ίδιο τον εργαζόμενο.Όταν ο εργαζόμενος ζήτησε να μάθει το λόγο της απόλυσής του, άρχισαν να τον παραπέμπουν ο ένας στον άλλο. Ο υιός εργοδότης στους προϊσταμένους του καταστήματος και αυτοί με τη σειρά τους στον εργοδότη. Όταν επιτέλους ο εργαζόμενος, ύστερα από επίμονο αίτημά του, συναντήθηκε με τον εργοδότη, προβλήθηκαν από την πλευρά της εργοδοσίας διάφορες αστήρικτες αιτιάσεις, τις οποίες ο εργαζόμενος κατέρριψε με επιχειρήματα μία προς μία.
Μπροστά στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, ο συνάδελφος δήλωσε πως θεωρεί την απόλυσή του άδικη, παράνομη και καταχρηστική και πως θα υπερασπίσει το δικαίωμά του στην εργασία. Τότε ο εργοδότης, σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος και συγκαλυμμένου εκβιασμού, είπε στον εργαζόμενο πως, σ’ αυτή την περίπτωση, θα ευθύνεται ο ίδιος και οι συνδικαλιστές αν ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, κατηγορώντας ευθέως το σωματείο για τη δράση του, δηλαδή για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
H προκλητική στάση της εργοδοσίας κορυφώθηκε, τη Δευτέρα 3/11 στις 9 η ώρα το πρωί, όταν ανακοινώθηκε και σε άλλη συνάδελφο που εργάζεται στο βιβλιοπωλείο, η απόλυσή της…από το λογιστήριο και πάλι (!!!). Από την πρώτη στιγμή εκδηλώθηκε συμπαράσταση στους δύο εργαζόμενους, τόσο από τους συναδέλφους τους στο χώρο δουλειάς, όσο και από το σωματείο. Δηλώνουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ενορχηστρωμένη επίθεση και στις άδικες και παράνομες απολύσεις των συναδέλφων μας.
Πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τώρα. Είναι στο χέρι μας να κινηθούμε συλλογικά και να το πετύχουμε.Εναντιωνόμαστε στο κλίμα φόβου και υποταγής που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι εργοδότες, στο όνομα της κρίσης. Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε την κρίση κάθε μέρα με την ακρίβεια, τη λιτότητα, την περικοπή των εργασιακών και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Δε θα την πληρώσουμε και με την ίδια μας τη δουλειά. Όσοι θεωρούν πως είναι τώρα η ευκαιρία για απολύσεις θα μας βρουν αποφασισμένους απέναντί τους.
- Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
-Όχι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενών της. -
Όχι στις απολύσεις.- Το σωματείο είμαστε όλοι μας.
- Κανείς δε χρειάζεται να φοβάται την εργοδοτική αυθαιρεσία, όταν είμαστε όλοι μαζί.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι και να στηρίξουν τον αγώνα για την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
ΠΕΜΠΤΗ 6/11 στις 17.00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 8/11 στι1 11.00
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έξω από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 65)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετρητής