Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ




ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΗΜΕΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η πρωτοφανής, για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, επίθεση ενάντια στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, εντείνεται και συστηματοποιείται και στον ιδιωτικό τομέα.

Επιχειρήσεις και εργοδότες, που για χρόνια υπήρξαν υπερκερδοφόροι, βρίσκουν τώρα το τέλειο άλλοθι της οικονομικής κρίσης για να ξηλώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα κρούσματα της υποχρεωτικής μείωσης των εργάσιμων ημερών και της αντίστοιχης περικοπής του μισθού πολλαπλασιάζονται και συστηματοποιούνται. Μετά το ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ, που επιχειρεί να επιβάλει τριήμερη απασχόληση, και τα δισκοπωλεία ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ανακοίνωσαν στο προσωπικό τους την επιβολή τετραήμερης απασχόλησης και το αντίστοιχο κόψιμο του μισθού και της ασφάλισης.

Στα μικρά εμπορικά καταστήματα και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, τα φαινόμενα της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, αποτελούν ήδη καθεστώς.

Όλα αυτά φυσικά δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα αλλά μόνιμο και έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας που θα έχουν εξαιρετικά καταστρεπτικές συνέπειες για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, αφού ουσιαστικά οδηγούν σε εκτεταμένες μετατροπές της μόνιμης, αορίστου χρόνου απασχόλησης, σε μερική ή σε «εκ περιτροπής» εργασία και οδηγούν στην απώλεια κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε κάθε «ατομική συμφωνία» μετατροπής της εργασιακής τους σχέσης, που τυχόν τους προταθεί από την εργοδοτική πλευρά και να απευθύνονται στα σωματεία και την Ομοσπονδία μας, ώστε με συλλογικό τρόπο να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την επερχόμενη λαίλαπα των εργοδοτών και των επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει τώρα το μεσαιωνικό αυτό νόμο πριν καταστραφεί τελείως η εθνική οικονομία.

15.03.2010

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ


Η Αυτόνομη Παρέμβαση χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα χρόνων και οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 11 Μαρτίου και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, επιβεβαίωσαν ότι φουσκώνει το κύμα κοινωνικής αντίδρασης απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.
Η ανθεκτικότητα της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι τα μέτρα είναι δίκαια και αναγκαία ήταν μέχρι εδώ!!! Το σύνθημα όλοι στους δρόμους για να μην περάσουν τα μέτρα, αποτελεί τη σωστή λύση για όλους τους εργαζομένους κάτι που το απέδειξαν με τη μαζική τους συμμετοχή.
Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις της αστυνομίας ενάντια σε απεργιακές συγκεντρώσεις και το κλίμα αστυνομοκρατίας. Στην Αθήνα η αναίτια επίθεση της Αστυνομίας, το σπάσιμο της πορείας, είναι μόνο ένα δείγμα αυτού του κλίματος αυταρχισμού που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα, να πληρώσουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κρίση, δηλαδή οι Τράπεζες και το κεφάλαιο.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια την Τρίτη που οργανώνονται την ώρα που θα συζητείται το Πρόγραμμα σταθερότητας στο ECOFIN.
Στην Αθήνα στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τρίτη 16 Μάρτη η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες Εργαζομένων και το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Προπύλαια στις 6 μ. μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ– ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλοι συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ αύριο 5 Μαρτίου και ειδικά στη συγκέντρωση στη Βουλή στη 13:00 μ.μ.


Τα μέλη και οι φίλοι της Αυτόνομης Παρέμβασης μετά το τέλος του διαβήματος θα συγκεντρωθούμε στις 15:30 στην αίθουσα της ΟΤΟΕ Σίνα και Βησσαρίωνος 9, 4ος όροφος.
Πρέπει να συζητήσουμε για την κλιμάκωση του αγώνα.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών στελεχών από Ομοσπονδίες κι Εργατικά Κέντρα Αττικής η οποία χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και αγανάκτηση που υπάρχει στους εργαζόμενους για τα σκληρά αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.
Φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση για την υποχρέωση του συνδικαλιστικού κινήματος να οργανώσει και να συντονίσει σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Η πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης για την απάντηση που πρέπει να δώσει το συνδικαλιστικό κίνημα στα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ήταν:
· Η ΓΣΕΕ και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να αποφασίσει σχέδιο κινητοποιήσεων, που θα κλιμακώνεται και θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
· Πρώτο βήμα να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά η αυριανή 3ώρη στάση εργασίας και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
· Να στηριχθεί και από τη ΓΣΕΕ με τον καλύτερο τρόπο η αυριανή 24ώρη απεργία των ΔΕΚΟ, και όποιων άλλων χώρων αποφασίσουν.
· Το επόμενο βήμα να είναι η κήρυξη μεγάλης γενικής πανεργατικής απεργίας στις 11 Μαρτίου σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ.
Υποστηρίξαμε ότι οφείλει η ΓΣΕΕ και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να μπει δυναμικά σε μια πορεία διαρκών πολύμορφων και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων και δράσεων, που θα ενεργοποιούν και θα εντάσσουν το σύνολο των εργαζομένων σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα σε ενωτικούς, μαζικούς, αποτελεσματικούς αγώνες.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΚΟΒΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΧΑ!!



ΚΟΒΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΧΑ!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η κυβέρνηση αφού κορόιδεψε προεκλογικά τον ελληνικό λαό, αφού επί μήνες δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, προχωρά τώρα στην εφαρμογή του πιο σκληρού, αντεργατικού, ταξικού προγράμματος μετά την μεταπολίτευση που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πρόκειται για αντεργατική καταιγίδα.

Ο στόχος είναι να μειωθεί το εργατικό εισόδημα πάνω από 30% την τριετία που διανύουμε, να αποδιαρθρωθούν πλήρως οι συμβάσεις και οι εργασιακές σχέσεις, να καταστραφεί ακόμη κι’ αυτό το ισχνό οικοδόμημα κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

- Οι μισθοί μειώνονται δραματικά, οι συντάξεις παγώνουν, σε όφελος των κερδών των επιχειρήσεων.
- Οι φόροι αυξάνονται σε βάρος των εργαζομένων και τω φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
- Τα ελλείμματα του κράτους μετατρέπονται σε ελλείμματα των εργατικών νοικοκυριών
- Τα μέτρα είναι άδικα και πλήρως αναποτελεσματικά.

Τα μέτρα αφορούν όλους είτε εργάζονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Η κυβέρνηση βρήκε σύμμαχό της τις αγορές, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει και αντιμετωπίζει την εργατική τάξη ως αντίπαλο προς εξόντωση.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να ξεσηκωθούν. Καμιά ανοχή. Η κυβέρνηση επέλεξε τον πόλεμο απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και θα τον έχει. Στη βάρβαρη επίθεση ανάλογη θα είναι η απάντηση των εργαζομένων.

Καλούμε τη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χωρίς καμιά χρονοτριβή να συγκαλέσει συνεδρίαση και να κηρύξει άμεσα γενική απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ στις 16/3. Να καλέσει τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη στις 6 μ. μ. στα Προπύλαια. Να κλιμακώσει τον αγώνα αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους φίλους και τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια ενάντια στο πακέτο αντεργατικών μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση και οδηγεί στη μείωση των μισθών, στο πάγωμα των συντάξεων, στην αύξηση των έμμεσων φόρων, σε ανατροπές στο ασφαλιστικό.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα που θα διοργανωθούν από συνδικαλιστικές οργανώσεις και να εκφράσουν την αντίθεση τους στα μέτρα της Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάρετε πίσω τα μέτρα.

Να καταργηθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας.

Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδηγεί τους Εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και τη φτώχεια.

Όλοι και όλες στους δρόμους

Αθήνα 2 Μαρτίου 2010

Μετρητής