Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στην κλίνη του Προκρούστη εργασιακό και ασφαλιστικό. Κοινωνικός ξεσηκωμός τώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/5/2010


Οι αρμόδιοι ανάμεσα σε άλλους και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για μήνες τώρα επενδύουν στο φόβο και στην ανασφάλεια, συσχέτισαν ακόμα και τη λύση του Ασφαλιστικού με την χρεοκοπία της χώρας, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την προμελετημένη στροφή στο σύνολο των πολιτικών τους επιλογών.

Μετά υπέγραψαν το Μνημόνιο με την τρόικα και στη βάση αυτής της συμφωνίας, ικανοποίησαν το σύνολο των απαιτήσεων τόσο των καπιταλιστικών οργανισμών, όσο και των εργοδοτών που επεδίωκαν εδώ και 20 χρόνια, καταστρέφοντας στην κυριολεξία όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Τώρα κινούνται στον αστερισμό των εντυπώσεων και της επικοινωνίας, επιφυλάσσοντας στα τηλεπαράθυρα για τον εαυτό τους, το ρόλο του σκληρά αγωνιζόμενου απέναντι στην τρόικα, για θέματα όμως που λίγες μέρες πριν είχαν οι ίδιοι προσυπογράψει.

Το παράλογο για όλους τους εργαζόμενους είναι ότι όλα αυτά εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους.
Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαμένη μέσα στη θύελλα των εξελίξεων και των δικών της επιλογών, έχει μπερδέψει ποιο είναι το μείζον και ποιο το ελάσσον. Καταστρέφει τη μεγαλύτερη κατάκτηση του 20ου αιώνα που είναι το ασφαλιστικό, ξηλώνει όλο το εργατικό δίκαιο, υπονομεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ακυρώνει όλες τις εγγυήσεις για τους εργαζομένους αφήνοντας τους εντελώς μόνους απέναντι στους εργοδότες και την ίδια στιγμή εξαντλείται σε τακτικισμούς και κινήσεις εντυπώσεων.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ήταν μια μεγάλη τομή στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει σήμερα να ηγηθεί μιας μεγάλης και παρατεταμένης κοινωνικής κινητοποίησης και αντίδρασης. Σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμαστε σε κοινωνικό ολοκαύτωμα, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί το κοντέρ όλων των κοινωνικών κατακτήσεων.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 20-5-2010



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης και του ΔΝΤ σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων συνεχίζεται.
Μετά το σφαγιασμό των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο και σε όλες τις συντάξεις, μετά τη νέα φορολογική λαίλαπα στα εισοδήματα, μετά το χτύπημα του κατώτερου μισθού, την υπονόμευση της Εθνικής Γενικής Σύμβασης Εργασίας και την εκτός ελέγχου αυξανόμενη ανεργία, έρχεται τώρα νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την τελευταία 20ετία οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με 5 παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα ετοίμαζαν το έδαφος για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Κάθε παρέμβασή τους, για να δικαιολογήσουν τα αντιασφαλιστικά τους μέτρα, την συνόδευαν με διαβεβαιώσεις ότι διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του συστήματος για 20 και 30 χρόνια. Οι επιλογές τους όμως, παρά το γεγονός ότι κατακρεούργησαν βασικά δικαιώματα των ασφαλισμένων, δεν έδωσαν λύση γιατί δεν αντιμετώπισαν τις αιτίες που οδήγησαν τα ταμεία στην σημερινή κατάσταση όπως την εισφοροδιαφυγή, τα κλεμμένα αποθεματικά, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Ο σκοπός των δομικών αλλαγών στο ασφαλιστικό είναι η συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του συστήματος, η μετατροπή του από δημόσιο-κοινωνικό-αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε κεφαλαιοποιητικό, σε σύστημα προσωπικής ευθύνης εισάγοντας και την ιδιωτική ασφάλιση. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι σκόπιμα απουσιάζει κάθε αναφορά περί αναδιανομής και αλληλεγγύης.

Στον πυρήνα αυτών των αλλαγών βρίσκεται η μείωση της συμμετοχής του κράτους μέχρι την οριστική αποδέσμευσή του από τη στήριξη και τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού συστήματος. Προς τούτο και η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού ως οικονομικό μέγεθος μακριά από τον κοινωνική του αποστολή.

Βασική λογική του νέου μοντέλου είναι: βασική κατώτερη σύνταξη πείνας και από εκεί και πέρα εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Για να υποστηρίξουν αυτή τους την επιλογή δημιουργούν κλίμα καταστροφολογίας, επενδύουν στον φόβο, στη διασπορά αγωνίας για το μέλλον, παράγουν διαρκώς ανασφάλειες με τελική στόχευση να καμφθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις στα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ σε βάρος της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης των εργαζομένων, της κοινωνικής ασφάλισης.

Σκόπιμα αποσιωπούν την διαχρονική κλοπή και κακοδιαχείριση των αποθεματικών, την άσκηση κοινωνικών πολιτικών που φόρτωσαν στα ταμεία, την πολύμορφη εισφοροδιαφυγή, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, τις απαλλαγές από τις εισφορές των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων και τραπεζών, τις χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των εργοδοτών, τη μη καταβολή των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους.

Αποσιωπούν ως αιτία την αυξανόμενη ανεργία, την επέκταση της ευελιξίας στην απασχόληση, τη μη ένταξη των μεταναστών στους συνταξιοδοτικούς κλάδους, κρύβουν επιμελώς ότι όταν πάνω από το 1/3 του όγκου της εργασίας και των εισφορών είναι εκτός συστήματος ματαιώνεται κάθε προοπτική.

Με το πρόσχημα των δημοσιονομικών προβλημάτων ολοκληρώνουν το έργο της εργασιακής και ασφαλιστικής κατεδάφισης. Είναι αποκαλυπτικό ότι η αλλαγή του μοντέλου κοινωνικής ασφάλισης, που προωθείται, δεν επιβλήθηκε στην κυβέρνηση αλλά αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια του μνημόνιου που αποφάσισε σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ έχει δεσμευτεί για περισσότερο βάρβαρα μέτρα (θεσμοθέτηση κατώτερου ορίου ηλικίας για όλους από το 2011 τα 60 και από το 2013 τα 65, αύξηση των χρόνων ασφάλισης για όλους στα 40 χρόνια από το 2015 κλπ.).

Σήμερα βέβαια, κάτω και από το μεγάλο ξεσηκωμό της απεργίας της 5 Μάη, παρουσιάζει ένα προσχέδιο που παρόλο που οδηγεί στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν περιλαμβάνει όλα τα μέτρα του μνημονίου για όσους εργάζονται. Φαίνεται ότι τα υπόλοιπα μέτρα θα τα φέρει στο μέλλον ανάλογα και με τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
  • με την εισαγωγή στο σύστημα τριών πυλώνων και τη μετάλλαξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική – ιδιωτική.
  • με τη σταδιακή αποχώρηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση, την κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης
  • με τη μείωση των συντάξεων μέσω της μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης.
    με τη μείωση των συντάξεων μέσω του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών με βάση το σύνολο των εισφορών όλου του ασφαλιστικού βίου.
  • με την περαιτέρω μείωση μέσω της θεσμοθέτησης ενός νέου ΛΑΦΚΑ.
  • με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες στο δημόσιο προβλέπεται αύξηση των ετών εργασίας μέχρι και 15 χρόνια.
  • με τη μείωση των κατωτέρων ορίων συνταξιοδότησης στα 15 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη
  • με την κατά 6% ετησίως μείωση των πρόωρων συντάξεων.
  • με τη μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων με βάση τις νέες αναλογιστικές μελέτες με προοπτική την κατάργησή τους.
  • με τη θεσμοθέτηση κινήτρων και τον έμμεσο εκβιασμό των εργαζομένων για παραμονή στην εργασία ακόμη και πέραν του 65ου έτους.
  • με την κατάργηση των ΒΑΕ και τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων. Οι εργαζόμενοι σήμερα σε ΒΑΕ στο δημόσιο εξαιρούνται και πάλι από το νέο θεσμό.
    με τη συσχέτιση των ορίων ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής και την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας.
  • με την κατάργηση της 35ετίας στο δημόσιο.
  • με την ένταξη των νέων υπαλλήλων που θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο στην ασφάλιση του ΙΚΑ με κίνδυνο παρά πέρα διάλυσης της ασφάλισης του δημοσίου αλλά και την κατάρρευση του ΙΚΑ.
  • με την κατάργηση των 35 χρόνων εργασίας για πλήρη σύνταξη και τη θεσμοθέτηση των 40 χρόνων.

Οι επιπτώσεις των παραπάνω επιλογών θα είναι δραματικές για όλους. Για τους ήδη συνταξιούχους που μετά την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και το πάγωμα των αυξήσεων, οι συντάξεις τους θα μειωθούν ακόμη περισσότερο με τον ΛΑΦΚΑ και το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων.

Για τους ήδη εργαζόμενους που θα μειωθούν οι συντάξεις τους και θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας με μεγαλύτερες ανατροπές στις γυναίκες. Για τους νέους που με την ανεργία που υπάρχει και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις είναι καταδικασμένοι να δουλεύουν για 40-45 χρόνια για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν για σύνταξη προνοιακά επιδόματα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΚΑΘΟΛΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ένα ταξικό και σκληρό πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων.
Στο παραπλανητικό δίλημμα που είχε θέσει προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού λαού, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, επέλεξε την βαρβαρότητα.


Καταγράφεται ως η κυβέρνηση εκείνη που μέσα σε λίγες μέρες ικανοποίησε το σύνολο των αιτημάτων της εργοδοσίας που με πιεστικό τρόπο διεκδικούσε εδώ και 20 χρόνια.
Ακόμα και στη μεγαλύτερη κατάκτηση του 20ου αιώνα που είναι το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, δίνει τη χαριστική βολή.


Μπορούμε να μετατρέψαμε την οργή των εργαζομένων σε οργανωμένη παρέμβαση και συνειδητή επιλογή διεκδίκησης με βασικό αίτημα να αποσυρθεί αυτό το τερατούργημα.
Η απεργία στις 5 Μάη αποτελεί μια αγωνιστική παρακαταθήκη, έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα και καθιστά πλέον τη μαζική και αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων και της κοινωνίας σε καταλύτη των εξελίξεων.

Η Απεργία στις 20 Μάη θα πρέπει να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία .
Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Νέο Μεγάλο Κοινωνικό Γεγονός που θα μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης.

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 20 Μάη
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Σχετικά με τη συγκρότηση σε σώμα της Διοίκησης ΟΙΥΕ

Αθήνα, 12/5/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τη συγκρότηση σε σώμα της Διοίκησης ΟΙΥΕ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΙΥΕ, με θέμα τη συγκρότηση του σε σώμα, όπως αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες του 35ου Συνέδριου της Ομοσπονδίας, η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ως πρώτη δύναμη, πρότεινε τα εξής:
1. Τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου, σύμφωνα με τους καταγεγραμμένους συσχετισμούς των αρχαιρεσιών του Συνεδρίου, όπως είναι η πάγια θέση μας.
2. Την ανάληψη της θέσης του Γεν. Γραμματέα της ΟΙΥΕ από την Αυτ. Παρέμβαση, η οποία λόγω του καταστατικού της Ομοσπονδίας, είναι η πρώτη θέση ευθύνης στην οργάνωση, ασκώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα επιλογής μας, που αποτελεί άλλωστε πάγια πρακτική στα συνδικάτα.
3. Για τη θέση του Προέδρου, προτείναμε, την ανάληψη της θέσης από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), του Αντιπροέδρου από την ΠΑΣΚΕ και του Αναπλ. Γεν. Γραμματέα από τη ΔΑΚΕ.
4. Δυστυχώς, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), επιμένοντας σε μια λογική «αυτο-αποκλεισμού» και μη συνεργασίας έστω και σε αντιπροσωπευτική - αναλογική βάση, επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί στο Προεδρείο της ΟΙΥΕ και να παραμείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή.
5. Έτσι, παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει καμιά προγραμματική σύγκληση με τις άλλες παρατάξεις, προχωρήσαμε στη συγκρότηση Προεδρείου, έστω και χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, και υπό το βάρος της επιτακτικής ανάγκης, ώστε η μεγαλύτερη Ομοσπονδία του ιδιωτικού τομέα, να έχει την ελάχιστη οργανωτική συγκρότηση και να μπορέσει να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στη χειρότερη μεταπολεμικά λαίλαπα που δέχονται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα της Ε.Ε., του ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
6. Λυπούμαστε, που για μια ακόμα φορά, το ΠΑΜΕ επιμένει σε διαχωριστικές και όχι ενωτικές πρακτικές στις κρίσιμες αυτές στιγμές.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α.Π. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΟΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΕΡΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση στηρίζει την πρωτοβουλία του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα να διοργανώσει συγκέντρωση μνήμης για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin την Τρίτη 11 Μάη 2010 στις 19.00 έξω από το υποκατάστημα της Marfin στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στην Βουλή και καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή.

Ακολουθεί το κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
- ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
- ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Η πρώτη πράξη εφαρμογής του κοινωνικού Μεσαίωνα στη χώρα μας που επιχειρεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ σφραγίστηκε με το αίμα αθώων συναδέλφων μας, των τριών εργαζομένων στην τράπεζα της Μαρφίν. Η Συμφωνία και η προσχεδιασμένη πορεία προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ μέσω της ΕΕ, έχει απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων. Έχει ηττηθεί στη συνείδηση του λαού. Δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση. Για αυτό πάνω στο αίμα των τριών νεκρών της Μαρφίν και πριν καν κηδευτούν, στήθηκε μια πρωτοφανής, ανήθικη εκμετάλλευση της δολοφονίας, από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ για να οικοδομηθεί η πολιτική συναίνεση, ώστε να περάσουν τα μέτρα στους εργαζόμενους με το λιγότερο δυνατό κόστος! Για αυτό: Καταγγέλλουμε το άθλιο και ανήθικο όργιο εκμετάλλευσης των νεκρών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και από μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ!

Το εργατικό κίνημα θρηνεί για τα τρία αθώα θύματα της τράπεζας στη Μαρφίν!
Γιατί ξέρει τι θα πει θάνατος στα σύγχρονα κάτεργα του εργασιακού μεσαίωνα! Η πολιτική ευθύνη για το αίμα των τριών αθώων της Μαρφίν ανήκει στην ίδια! Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια να συκοφαντηθεί, να ταυτιστεί ή να συσχετισθεί το ταξικό εργατικό κίνημα και η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση με την εγκληματική ενέργεια της δολοφονίας! Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες έχουν αντικειμενικά το χαρακτήρα προβοκάτσιας ενάντια στο εργατικό κίνημα! Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και τρομοκρατίας της ΕΛΑΣ, το αστυνομικό κράτος και τους σκοτεινούς μηχανισμούς του!

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εργοδοσία και καταθέτουμε την οργή μας για τα σύγχρονα εργατικά γκέτο που έχουν δημιουργηθεί με προεξάρχοντες τους τραπεζίτες. Στα γκέτο εκείνα που στο όνομα της κερδοφορίας ασκείται η μέγιστη εργασιακή βία, οδηγώντας εργοδότες να κλειδώνουν εργαζόμενους μέσα στις επιχειρήσεις προκειμένου να μην απεργήσουν. Ας αναλάβουν αυτοί όλοι τις ευθύνες και ας μην προσπαθούν θρασύτατα να μεταθέσουν ευθύνες αλλού αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε τιμητή.

Διαχωριζόμαστε αποφασιστικά και καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια αυτών που σαν μέσο αντίδρασης διαλέγουν την τυφλή βία που στρέφεται τελικά κατά του ίδιου του λαϊκού κινήματος, δίνοντας το άλλοθι στις δυνάμεις καταστολής του «σερίφη» Χρυσοχοϊδη να επιτεθούν στους διαδηλωτές που λειτουργούν ηθελημένα η άθελα τους σαν «συγκοινωνούντα» δοχεία με τις δυνάμεις καταστολής. Τώρα είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά η πολιτική καταδίκη και η απομόνωσή τους από το εργατικό λαϊκό κίνημα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να καθίσει στο σκαμνί, να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, μαζί με την κρατική καταστολή και τις πρακτικές προβοκάτσιας, που αποτελούν τους ηθικούς και πολιτικούς αυτουργούς του εγκλήματος
Να καθίσει στο σκαμνί ο Βγενόπουλος και κάθε εργοδοτικός μηχανισμός, που φυλακίζουν τους εργαζόμενους με την απειλή της απόλυσης.
Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας και να αποκαλυφθεί δημόσια και πολιτικά ο ρόλος τους, μαζί με τη σύνδεση τους με τους κρατικούς μηχανισμούς

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση μνήμης την Τρίτη 11 Μάη 2010 στις 19.00 έξω από το υποκατάστημα της Marfin στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην συνέχεια στην Βουλή. Αποτείνοντας με αγωνιστικό τρόπο φόρο τιμής στην μνήμη των τριών αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2/5/2010

Η Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σιδερένια μπότα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανήγγειλαν σήμερα την μαζική εξόντωση των εργαζομένων των συνταξιούχων και των εργασιακών τους και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων δίνοντας ταυτόχρονα νέα προνόμια στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες.

Με τα μέτρα που εξήγγειλαν πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, φορτώνουν νέα φορολογικά βάρη, οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, οδηγούν την κοινωνία στη φτώχια.

Τα μετρά δεν περιορίζονται μόνο στο Δημόσιο τομέα όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, αλλά επεκτείνονται και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα των εργοδοτών όπως η κατάργηση του κατώτερου μισθού και της ΕΓΣΣΕ, οι ελεύθερες απολύσεις, η μείωση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, η κατάργηση της διαιτησίας.

Στον πόλεμο που κήρυξαν η απάντηση δεν είναι άλλη από την αντεπίθεση όλων των εργαζομένων και του λαού μας, μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Απέναντι στην πτώχευση της κοινωνίας και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, πρέπει να στηθεί ένα μέτωπο αντίστασης από Συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την καταδίκη της Κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν.

Από αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους με απεργίες διαδηλώσεις, καταλήψεις και μαζικές διαμαρτυρίες με πρώτο μεγάλο σταθμό κορύφωσης την απεργία στις 5 Μάη όπου οι δρόμοι και οι πλατείες της Ελλάδας θα γεμίσουν από απεργούς διαδηλωτές, που θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας για τους μισθούς μας τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά μας δικαιώματα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΜΑΗ 2010

Αυτόνομη Παρέμβαση

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΦΑΓΗ

Ζούμε την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των κατακτήσεών μας που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες.Η Κυβέρνηση μαζί με το Διευθυντήριο της Ε.Ε.-ΔΝΤ προωθούν ένα βάρβαρο μείγμα νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατεδαφίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων.Η κυβέρνηση με την επιλογή της να προσφύγει στο «μηχανισμό στήριξης» ΕΕ-ΔΝΤ οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε κατεδάφιση.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΠΜ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης για την Απεργία στις 5 Μάη

Μετρητής