Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ)

Αθήνα, 25/1/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Πραγματοποιήθηκε, στις 24/1/2011, στα γραφεία της ΕΣΕΕ, ευρεία σύσκεψη των εργοδοτικών οργανώσεων του Εμπορίου, με τη συμμετοχή και της ΟΙΥΕ, για τα ζητήματα της Κυριακάτικης αργίας και το πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου στις νέες συνθήκες.

Για μια ακόμα φορά επαναβεβαιώθηκε δημόσια, ομόφωνα και κατηγορηματικά από το σύνολο του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων ότι, η ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή ούτε στο ελάχιστο η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές !

Είναι λοιπόν απορίας άξιο, ότι το θέμα για λειτουργία των καταστημάτων για 2-3 Κυριακές το χρόνο, εξακολουθεί να συντηρείται και να αναπαράγεται από μερίδα του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, γεγονός που προκαλεί βάσιμες υποψίες σε σχέση με τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν.

Η Ομοσπονδία μας, επίσης, καταγγέλλει την τακτική των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ζουν και αναπνέουν για να δώσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μια (πλαστή) εικόνα δήθεν «ταξικής» αντίστασης απέναντι στη «μεγαλοεργοδοσία» και «αποχώρησαν» από το χθεσινό διάλογο.

Απλά θυμίζουμε ότι, οι ίδιοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, είχαν πρόθυμα προσέλθει σε διάλογο με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας (ΕΣΑ) στις 12/11/2007, ώστε να συζητήσουν το αίτημά του για λειτουργία των καταστημάτων για 2η Κυριακή κατά την εορταστική περίοδο.

Όσο για τη θέση του ΠΑΜΕ που ζητά κατά ανώτατο όριο 48 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων την εβδομάδα, δεν έχουμε παρά να πούμε μπράβο. Αν εφαρμοστεί το 50% των εργαζομένων του κλάδου (δηλαδή πάνω από 200.000 άτομα) θα απολυθούν.

Για την ΟΙΥΕ

Πανστρατιά για την επιτυχία της Απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου

Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,

ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε μια στιγμή που το σύνολο των εργαζομένων της χώρας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει υποστεί την μεγαλύτερη επίθεση όλων των τελευταίων δεκαετιών, το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας σε επίπεδο συνομοσπονδιών με ευθύνη των παρατάξεων του δικομματισμού και του ΠΑΜΕ, βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες του κινήματος αλλά και τις διαθέσεις των εργαζομένων.

Είναι αποκαλυπτικό ότι αντί να γίνουν οι αναγκαίες προσπάθειες και συνθέσεις για τη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα, που με κεντρικές γενικές απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις θα δίνει νέα προοπτική στους αγώνες των εργαζομένων, ακολουθούνται τακτικές αποδυνάμωσης της κοινής δράσης και διαίρεσης των εργαζομένων.

Το γαϊτανάκι, που παίχτηκε και συνεχίζει να παίζεται, γύρω από την ημερομηνία της πραγματοποίησης της απεργίας με ευθύνη των παρατάξεων του δικομματισμού και του ΠΑΜΕ, αποσιωπά το ουσιώδες.

Σήμερα μέσα σε έκτακτες συνθήκες, το ουσιαστικό είναι η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και ο συντονισμός των δυνάμεων της εργασίας καθώς και η αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης που θα εντάσσονται σε ένα πανεργατικό αγωνιστικό σχεδιασμό με διάρκεια και προοπτική. Ένα σχεδιασμό που θα αντιστρέφει τη φορά των πραγμάτων και θα αποκρούει τα συνεχή κύματα της Μνημονιακής λαίλαπας, της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Τρόικα και του Κεφαλαίου.

Για το λόγο αυτό, οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, επέμεναν πεισματικά στην κήρυξη γενικής απεργίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα σε κοινή ημερομηνία, γεγονός που θα διευκολύνει τη μαζική συμμετοχή και την αποτελεσματικότητά της.

Η επιμονή μας αυτή αποκάλυψε τελικά τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, τους ανέξοδους ανταγωνισμούς, τις επιζήμιες διαιρέσεις και οδήγησε τελικά στη λήψη απόφασης για γενική απεργία στις23 Φεβρουαρίου.

Πέρα από τις γνωστές τακτικές των δυνάμεων του δικομματισμού εντύπωση μας προκαλεί η τακτική του ΠΑΜΕ, να παίζει τόσο επικίνδυνα με διχαστικές λογικές, εξαντλώντας τη λογική του στο παιχνίδι των εύκολων εντυπώσεων, του καπελώματος, με βασική στόχευση κάθε φορά τη μεγέθυνση του κομματικού του φορέα, αδιαφορώντας από την άλλη για τις αρνητικές συνθήκες που διαμορφώνονται μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα (είναι αποκαλυπτική η τακτική που ακολούθησε αυτό το διάστημα π.χ. ΑΔΕΔΥ).

Η Αυτόνομη Παρέμβαση μαζί με τους εργαζόμενους, μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις, θα δώσει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα για την επιτυχία της Απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου.

Οι δημόσιες μεταφορές είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα

Η Αυτόνομη Παρέμβαση χαιρετίζει το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ» και συμμετέχει στον Ανοιχτό Συντονισμό Επιβατών Αττικής για την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος, που συλλογικά διεκδικεί την ακύρωση της αύξησης των εισιτηρίων, αντιτίθενται στη συρρίκνωση των δρομολογίων, στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόϊκα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βάρβαρα, αντεργατικά, αντικοινωνικά και στρέφονται κατά του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των μεταφορών. Μετατρέπουν τις δημόσιες συγκοινωνίες από δημόσιο- κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα πολυτελείας, παρεμβαίνουν και αποσαρθρώνουν εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.

Η αύξηση των εισιτηρίων, οι μειώσεις και καταργήσεις γραμμών, η έλλειψη πρόβλεψης για ειδική μέριμνα ειδικών ομάδων επιβατών (ΑΜΕΑ, μαθητές, φοιτητές) πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους, τους ανέργους που κάνουν χρήση των μέσων μεταφοράς

Σε μια περίοδο που οι άνεργοι πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο, τα εισοδήματα μειώνονται, η φτώχεια φωλιάζει όλο και σε περισσότερα νοικοκυριά, η αύξηση των εισιτηρίων είναι ΩΜΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση συμμετέχει ενεργά στην Εβδομάδα Δράσης από 1-5 Φλεβάρη «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ» και καλεί τα συνδικάτα να ενεργοποιηθούν και να πάρουν δυναμικά μέρος. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο χαράτσι.

OΧΙ στις αυξήσεις -Πάγωμα των εισιτηρίων - Δικαίωμα όλων των πολιτών στη φθηνή μετακίνηση.

Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και όχι είδος πολυτελείας.

Να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τον Έλληνα φορολογούμενο, για να δικαιολογήσουν τις υπέρογκες αυξήσεις και την ανάθεση των εργασιών στο σκλαβοπάζαρο των αρπακτικών εργολάβων.

Να προβλέπεται και να καταβάλλεται πραγματική επιδότηση των δημόσιων συγκοινωνιών όπως σε όλο τον κόσμο.

Να σταματήσει η διαπόμπευση των εργαζομένων και η παραπλάνηση του Ελληνικού λαού με το μεγάλο ψέμα για τα ελλείμματα που δήθεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Εργαζόμενοι και επιβάτες είμαστε τα τελικά θύματα της υποβάθμισης των συγκοινωνιών.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς για δημόσιες-σύγχρονες-φθηνές συγκοινωνίες για όλους. Για εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια -όχι γενικευμένη εργασιακή ζούγκλα.

Μετρητής