Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ.Ε.Τ.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΤΕ)



Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των συνδικάτων
23/7/2014
Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ με αφορμή τις ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προσλήψεις παιδιών, εν ενεργεία συνδικαλιστικών στελεχών, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (Ε.Τ.Ε.), δηλώνει τα εξής:
1.Η ενέργεια αυτή αποτελεί ύβρη στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο αγωνίζεται για ίσα δικαιώματα για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
2.Είναι πρόκληση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Ε.Τ.Ε., τα οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, όταν διαπραγματεύονται την εξασφάλιση ιδιοτελών συμφερόντων, όταν εξαγοράζονται απ’ την εργοδοσία για μια θέση εργασίας των παιδιών τους, σε μια περίοδο, που γενικεύεται η επίθεση για την άλωση των εργασιακών σχέσεων στο χώρο τους, όταν πολλαπλασιάζονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, πολύ περισσότερο όταν η ανεργία στους νέους βρίσκεται στα ύψη.
3.Η ενέργεια αυτή των «συνδικαλιστών» του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποτελεί την καλύτερη προσφορά υπηρεσίας προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημονιακά ΜΜΕ, που θέλουν να απαξιώσουν κάθε έννοια συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης. Τους δίνει άλλοθι και τους «νομιμοποιεί» κοινωνικά και ηθικά στη λήψη των αντεργατικών μέτρων για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
4.Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, γιατί αυτού του τύπου ο συνδικαλισμός, αποτελεί την πιο ακραία έκφραση των φαινομένων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι ο συνδικαλισμός που μας έφερε ως εδώ, που θόλωσε τα οράματα της εργατικής τάξης και που έκανε αδιάκριτα τα σύνορά της από τα συμφέροντα των αντίπαλων κοινωνικών τάξεων και των εργοδοτών. Είναι ο συνδικαλισμός που ενδημεί στις ηγετικές ομάδες της πλειοψηφίας στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συγκροτούν για χρόνια εναλλάξ την κυβερνητική πλειοψηφία.
Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ θεωρεί, ότι ελάχιστη υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτές τις προσλήψεις είναι η παραίτησή τους τώρα απ’ όλα τα συνδικαλιστικά όργανα.
Ταυτόχρονα, ζητάμε να σταματήσει το αμαρτωλό καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, να εφαρμοστεί ο κανονισμός προσλήψεων της Εθνικής Τράπεζας και να ακυρωθούν αυτές οι προσλήψεις, που συνδέονται με τα συγκεκριμένα «συνδικαλιστικά στελέχη».
«Συνάδελφοι» με τις πράξεις σας προσφέρατε τις καλύτερες υπηρεσίες στους ταξικούς αντιπάλους και την Κυβέρνηση. Εσείς δεν μπορείτε να συνεχίσετε να εκπροσωπείτε εργαζόμενους.
Η Ε/Ε του ΜΕΤΑ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Να σταματήσει η σφαγή στη ΓΑΖΑ Όλοι στο Σύνταγμα σήμερα ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ 7μμ

Για δεκατρείς ημέρες συνεχίζεται η σφαγή στη Γάζα με χιλιάδες τραυματίες και 500 νεκρούς μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Συγκλονισμένη η ανθρωπότητα για το αίμα που ρέει, για την αγριότητα και την ένταση της επιδρομής διαδηλώνει σε όλον τον κόσμο ενάντια στην αιματοχυσία.
Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ καλεί τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σφαγή της Γάζας, την ΤΡΙΤΗ 22 Ιούλη στις 7μμ στο Σύνταγμα.

Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να και δεν θα παραμείνει σιωπηλή και άφωνη σ' αυτή τη γενοκτονία.
Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται
Καταδίκη του κράτους του Ισραήλ που δολοφονεί ακόμη και παιδιά.
Η ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τώρα κάθε σχέση με τον Ισραήλ.
Όλοι αύριο ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ στις 7 μμ στο Σύνταγμα ( Όθωνος & Αμαλίας)
Να τερματιστεί τώρα η φονική επιδρομή κατά του λαού της Παλαιστίνης
Να σταματήσει η μεγάλη σφαγή των αμάχων
21-7-2014

ΜΕΤΑ: ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα επίθεση στις συντάξεις
22/7/2014
Η κυβέρνηση προχώρησε σε άλλη μία μείωση των συντάξεων μέσα στο κατακαλόκαιρο με το νέο τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης φόρου των συνταξιούχων.
Οι συνταξιούχοι θα δουν άλλη μια φορά τη σύνταξη να μειώνεται καθώς από 1η Αυγούστου η παρακράτηση φόρου θα γίνεται με βάση το σύνολο της κύριας και της επικουρικής σύνταξης.
Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το μέτρο η μείωση της σύνταξης δεν κρύβεται.
Την ίδια ώρα με όχημα την έκθεση του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών μελετών) προετοιμάζεται για μια νέα ισοπεδωτική επίθεση στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το ΚΕΠΕ δεν ανακάλυψε την Αμερική αλλά μεταξύ άλλων στα συμπεράσματά του αναφέρει πως από το 2011 έως το 2013 ο αριθμός των ασφαλισμένων μειώθηκε (ανεργία – μαύρη εργασία – ανασφάλιστη εργασία) και ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε. Σημειώνει δε πως αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών και τη μειωμένη οικονομική δραστηριότητα εξηγεί τη μείωση των εσόδων και δημιουργεί προβληματισμό για το μέλλον.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τα προβλήματα που δημιούργησε ή διόγκωσε η πολιτική των μνημονίων έρχεται να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και επεξεργάζεται νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας, νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέες περικοπές στη χρηματοδότηση και νέες μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.
Το ΜΕΤΑ αντιστέκεται στη νέα λεηλασία και στη νέα επιδρομή κατά των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Το ΜΕΤΑ θεωρεί ότι η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ θα πρέπει να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα, θα πρέπει να σταματήσει να είναι συμμέτοχος και συνένοχος, να αναδείξει τη νέα επιδρομή, τη νέα επίθεση και να σχεδιάσει την αντίδραση και αντίσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η ίδια συνταγή των περικοπών των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μείωσης των συντάξεων, της αύξησης των ορίων, της μείωσης των εισφορών και της μείωσης της χρηματοδότησης θα μειώσει δραματικά ακόμη περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων και θα συνεχίσει το φαύλο κύκλο των μέτρων που για άλλη μια φορά θα είναι τα «τελευταία».
Η λύση περνάει μέσα από άμεση στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως από την αλλαγή των κεντρικών πολιτικών μνημονιακών επιλογών που αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν τους μισθούς, μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τη χρηματοδότηση και συνακόλουθα μειώνουν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Κυριακή



Αθήνα, 17 Ιούλιου 2014

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         

ΟΥΤΕ 7 – ΟΥΤΕ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ: ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ!
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ  ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20.7.2014

Η Ομοσπονδία μας, μαζί με τα σωματεία – μέλη της και όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα και της αντίστασης μας, ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
Με απόφαση της Διοίκησης της ΟΙΥΕ προκηρύσσεται
ΝΕΑ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- ΑΡΓΙΑΣ!
ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ!
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στις 20.7.2014, τα εμπορικά καταστήματα πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν!
Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονιακού Ν. 4177/2013, ο οποίος προβλέπει την ελεύθερη κυριακάτικη λειτουργία όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο όλων των καταστημάτων (μικρών και μεγάλων) σε όλη τη χώρα κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.
Για ακόμα μία Κυριακή, οι εργαζόμενοι καλούνται να γίνουν δούλοι!!!
Καλούνται για μια ακόμα φορά να μην ξεκουραστούν, να ξαναδουλέψουν δωρεάν για τους εργοδότες – ιδίως στις μεγάλες αλυσίδες, στα malls, στα εκπτωτικά χωριά και στους πολυεθνικούς ομίλους- χωρίς καν να πάρουν πρόσθετη αμοιβή ή πρόσθετο ρεπό, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας και της δήθεν «ελεύθερης λειτουργίας» της αγοράς.
Η Κυβέρνηση της Τρόικας μαζί με τους μεγαλοεργοδότες συνεχίζει να καταστρέφει το Εμπόριο και τους Εργαζόμενους μέσα από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
Εμείς τους ξαναλέμε: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ!
ΚΑΛΟΥΜΕ
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Για την ΟΙΥΕ

Ανακοίνωση – Απεργιακό Κάλεσμα του ΠΑΣΥΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20.7.2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΒΟΥΛΗΣ 3



Αθήνα, 18 Ιουλίου 2014


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

(ΠΑΣΥΕ)

Μέλος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος – Ε.Κ. Πειραιά


Αθήνα, 18 Ιουλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΥΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ  ΚΥΡΙΑΚΗ 20.7.2014

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS»
ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΒΟΥΛΗΣ 3

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες εργαζόμενοι στο Εμπόριο,

Το Σωματείο μας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στην

Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε την
την ΚΥΡΙΑΚΗ 20.7.2014 και ώρα 11.00 π.μ., στο Σύνταγμα,
έξω από το κατάστημα της εταιρείας «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS» (Οδός ΒΟΥΛΗΣ 3)

ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ!
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στις 20.7.2014, τα εμπορικά καταστήματα πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν!
Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονιακού Ν. 4177/2013, ο οποίος προβλέπει την ελεύθερη κυριακάτικη λειτουργία όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο όλων των καταστημάτων (μικρών και μεγάλων) σε όλη τη χώρα κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.
Για ακόμα μία Κυριακή, οι εργαζόμενοι καλούνται να γίνουν δούλοι!!!
Καλούνται για μια ακόμα φορά να μην ξεκουραστούν, να ξαναδουλέψουν δωρεάν για τους εργοδότες – ιδίως στις μεγάλες αλυσίδες, στα malls, στα εκπτωτικά χωριά και στους πολυεθνικούς ομίλους- χωρίς καν να πάρουν πρόσθετη αμοιβή ή πρόσθετο ρεπό, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας και της δήθεν «ελεύθερης λειτουργίας» της αγοράς.
Η Κυβέρνηση της Τρόικας μαζί με τους μεγαλοεργοδότες συνεχίζει να καταστρέφει το Εμπόριο και τους Εργαζόμενους μέσα από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
Εμείς τους ξαναλέμε: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ!
ΚΑΛΟΥΜΕ
  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
ΤΟ Δ.Σ. ΠΑΣΥΕ

Μετρητής