Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Να ακυρωθούν με νόμο, τα όργια κερδοσκοπίας σε βάρος των εργαζομένων


Να ακυρωθούν με νόμο, τα όργια κερδοσκοπίας σε βάρος των εργαζομένων

Να παγώσουν οι ατομικές συμφωνίες που μετατρέπουν σε «μερική απασχόληση» την σταθερή εργασία

Αρθρο του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στην "ΑΥΓΗ" 29/3/2009



Στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι, αφού με την απειλή της απόλυσης και ένας –ένας καλούνται και υπογράφουν «ατομικές συμφωνίες» που μετατρέπουν την σταθερή εργασία σε «μερική απασχόληση».

Επειδή η ελαστικοποίηση της σταθερής εργασίας από το νόμο απαγορεύεται, επιδιώκουν τώρα μέσο «ατομικών συμφωνιών» να νομιμοποιήσουν τις αλλαγές αυτές.

Οι «συμφωνίες» αυτές, γίνονται στο όνομα της κρίσης, αφού οι περισσότερες δεν έχουν ημερομηνία λήξης και δεν προβλέπουν επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς. Καθώς υπάρχουν και απολύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και παράλληλα νέες προσλήψεις και με άλλου είδους εργασιακές σχέσεις.

Συνεπώς οι εργαζόμενοι που κάτω από αφόρητες πιέσεις και με την απειλή της απόλυσης αλλάζουν με «ατομική συμφωνία» την εργασιακή τους σχέση, θα βρεθούν σε δεινή κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλον.

Κινδυνεύουν άμεσα:

Να χάσουν όλη την προϋπηρεσία τους, αφού έχει εμφανιστεί το φαινόμενο μέσα σε ατομικές συμφωνίες, με την αλλαγή της εργασιακής σχέσης να αλλάζει και η ημερομηνία πρόσληψης!!!

Να χάσουν την μισή αποζημίωση, αφού όταν απολυθούν αυτή θα υπολογιστή στο μισό μισθό!!

Να τους περισκοπούν ποσά για το ταμείο ανεργίας εάν ο νέος μισθός είναι πολύ χαμηλός!!

Να μετατρέψουν μόνιμα τον ημερήσιο ή μηνιαίο μισθό, σε ωρομίσθιο και χωρίς υπερωρίες!!

Να χάσουν κατά το ήμισυ των χρηματικών ποσών που αναλογούν για την ετήσια άδεια, το επίδομά άδειας, τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα, αφού αυτά θα υπολογίζονται με βάση το μισό μισθό!!

Να βρεθούν εκτός των βαρέων επαγγελμάτων!!

Να ασφαλίζονται για 20 –21 ημέρες το μήνα, αφού για τους «μερικώς απασχολούμενους» δεν ισχύει πενθήμερη εργασία και δεν υπολογίζεται στην ασφάλιση η ημέρα του Σαββάτου!!!

Να ζημιωθούν στην σύνταξή τους, αφού θα ασφαλίζονται για χαμηλότερα ποσά!!!

Να μειωθεί ακόμα και ο μισθός τους δυσανάλογα με τις ώρες εργασίας, δηλαδή να μειωθεί περισσότερο ο μισθός από ότι οι ώρες εργασίας!! κ.ο.κ.



Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.


Η πολιτεία οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει τα όργια της κερδοσκοπίας σε βάρος των εργαζομένων και να προστατεύσει τους εργαζόμενους, που με το πιστόλι στον κρόταφο ένας – ένας καλούνται και υπογράφουν «ατομικές συμφωνίες» και βλαπτικά μεταβάλλονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Με νόμο,
Να παγώσουν και να θεωρούνται άκυρες, όλες οι «ατομικές συμφωνίες» οι οποίες βλαπτικά μεταβάλλουν εργασιακά δικαιώματα.

Να απαγορευτούν και να θεωρούνται άκυρες όλες οι απολύσεις, για επιχειρήσεις που απολύουν προσωπικό και επαναπροσλαμβάνουν άλλους και με διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα.

Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους που υπέγραψαν βλαπτικές συμφωνίες να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς και για όσους απολύθηκαν εάν στη θέση τους έχει γίνει νέα πρόσληψη, να διεκδικήσουν επαναπρόσληψη και μισθούς υπερημερίας.




Νικολάου Κώστας
Μέλος
Διοικούσας Επιτροπής
ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ

nikolaou@kepea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής