Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
(07-07-09)

Η σημερινή συνάντηση με την κα Πετραλιά και τους επιτελείς του Υπουργείου Εργασίας ήταν μια επανάληψη των ατελέσφορων προηγούμενων συναντήσεων.
Η Υπουργός περισσότερο δείχνει να ενδιαφέρεται για το επικοινωνιακό της προφίλ ενώ η κυβέρνηση στο σύνολό της επιχειρεί να δείξει ότι κάτι κάνει για την ανεργία, επιμένοντας όμως στο σύνολο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της.

Η πραγματικότητα όμως βοά. Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί αφάνταστα.

Επισημάναμε στην κα Υπουργό ότι όσο ασκείται η ίδια οικονομική, αναπτυξιακή, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική θα παράγεται ανεργία, συρρίκνωση εισοδήματος, απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων.

Οι πολιτικές αγοράς εργασίας στην ιδανικότερη των περιπτώσεων δεν μπορούν να επιλύσουν το ζήτημα, παρά μόνο οριακά μπορούν να ανακουφίσουν από την οξύτητα του προβλήματος. Τα μέτρα που εφαρμόζονται και αυτά που προετοιμάζονται ως δεύτερη δέσμη μέτρων αποτελούν στην ουσία κεφάλαιο κίνησης για τους εργοδότες, μέτρα εργασιακής απορρύθμισης και διεύρυνσης των απολύσεων και της απασχόλησης.

Με την κυβερνητική πολιτική η κρίση φορτώνεται στους εργαζόμενους και διαμορφώνεται ένα συνολικό πλαίσιο αποδυνάμωσης της θέσης των εργαζομένων.

Καταθέσαμε στην Υπουργό τη ριζική διαφωνία μας με τις προτεινόμενες λύσεις στα βαρέα ανθυγιεινά, στο διαχωρισμό του τομέα υγείας του ΙΚΑ, στην πληρωμή από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών των νέων εργαζομένων, στη διαιώνιση της ρουσφετολογίας και της ομηρίας μέσω των συμβασιούχων, stage και προσωρινής εργασίας ανέργων στους Δήμους, στη νομιμοποίηση και επέκταση των 4ήμερων που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Ζητήσαμε να ακυρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την μετατροπή της σταθερής εργασίας σε μερική και εκ περιτροπής εργασία, την ακύρωση όλων των σχετικών συμφωνιών που έχουν γίνει, την επιβολή διαχειριστικού και εργατικού ελέγχου, την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις απολύσεις.

Ζητήσαμε επίσης την ουσιαστική προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος στο 80% του μισθού και στη δραστική επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του.

Απαιτήσαμε επίσης να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στο δημόσιο και κοινωνικό τομέα για την ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Ζητήσαμε ακόμη την οριστική λύση του ζητήματος των εργαζομένων στους εργολάβους καθαριότητας με ενσωμάτωση αυτής της λειτουργίας και των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, με κατάργηση των εργολαβιών και με αυστηρότατες ρήτρες προστασίας των δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΓΣΕΕ οφείλει να σταματήσει την συμβιβαστική τακτική της και να οργανώσει την αποφασιστική αντίσταση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής