Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Δελτίο Τύπου
15.1.2010
Αφού προηγήθηκαν οι πανικόβλητες διαπιστώσεις του υπουργού εργασίας περί αδυναμίας του ΟΑΕΔ να καταβάλλει επιδόματα ανεργίας, εχθές με νέες του δηλώσεις πιστοποίησε!! τη δραματική αύξηση της ανεργίας, και άρχισε να ανακοινώνει συσσίτια και κουπόνια για τους ανέργους!!

Αντί λοιπόν ο Υπουργός και η Κυβέρνηση να κάνουν διαπιστώσεις δημοσιογραφικού χαρακτήρα και να προτείνουν φιλανθρωπίες για την ανεργία, καλό θα ήταν να διατυπώσουν και να μας ανακοινώσουν κάποιο πραγματικό, συνεκτικό και αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης του εφιάλτη της ανεργίας και να εφαρμόσουν συγκεκριμένα μέτρα εκτεταμένης κοινωνικής προστασίας, με πρώτο την επέκταση και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας για το σύνολο των ανέργων.

Φαίνεται καθαρά όμως, ότι παραμένουν δέσμιοι της κοινοτικής επιτήρησης και του Προγράμματος Σταθερότητας που, απλά φτιάχνουν κλίμα για νέες περικοπές δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα πρέπει να πάψει επιτέλους να παρακολουθεί άφωνη τις αντεργατικές – αντικοινωνικές πολιτικές που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, και να οργανώσει και συντονίσει την πάλη των εργαζομένων και ανέργων, ενάντια στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται, αρχής γενομένης με κήρυξη Πανεργατικής Απεργίας στις 10 Φλεβάρη, όπως όλες οι άλλες δυνάμεις πλέον προτείνουν.

Διαφορετικά, αυτό που θα βουλιάξει αν δεν αλλάξει θα είναι το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το Γραφείο Τύπου της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής