Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΥΕ ΓΙΑ ΤΑ SPRIDER STORES



Αθήνα 25.9.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΑ SPRIDER STORES ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΜΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 

«ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ! – BAZAAR ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ: 220 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ 4ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & 440 € ΓΙΑ 8ΩΡΗ !
ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ»

Αυτό θα πρέπει να είναι από δω και πέρα το διαφημιστικό μήνυμα των καταστημάτων SPRIDER STORES, τα οποία από εμπορική επιχείρηση έχουν μεταλλαχθεί σε «επιχείρηση – παζάρι» φθηνής εργασίας υπό καθεστώς γαλέρας.

Αρωγός στην προσπάθειά της εταιρείας είναι το -- εργοδοτικά στημένο-- σωματείο, από καμιά δεκαπενταριά διευθυντικά στελέχη, με το οποίο η συγκεκριμένη εταιρεία «κατάφερε» να υπογράψει, μέσα σε διάστημα 11 μηνών, δύο (2) απανωτές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων πάνω από 40%.

Τα SPRIDER STORES επέλεξαν να κάνουν χρήση όλων των αντεργατικών διατάξεων που ψήφισαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των Μνημονίων, κατ’ απαίτηση των δανειστών και των μεγάλων εργοδοτών του Εμπορίου.

Τον Αύγουστο του 2011, αφού έστησαν μέσα σε μια νύχτα ένα «σωματείο εργαζομένων» με 21 ιδρυτικά μέλη και ψηφίσαντα 16 (ενώ οι εργαζόμενοι στην εταιρεία υπερβαίνουν τους 1.400) και το οποίο εγκρίθηκε με διαδικασία fast track από το Πρωτοδικείο, προχώρησαν σε Ειδική Επιχειρησιακή ΣΣΕ που προέβλεπε μειώσεις μισθών 17% για τους πωλητές και 20% για το διοικητικό προσωπικό. Η ΣΣΕ είχε έναρξη ισχύος από 1.8.2011 και ημερομηνία λήξης 31.12.2012.

Κι όμως τον Αύγουστο του 2012 και ενώ ήταν σε ισχύ η παραπάνω συλλογική σύμβαση, εταιρεία και «σωματείο» αποφάσισαν να «υπογράψουν» νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ (3ετούς μάλιστα διάρκειας), με την οποία καθορίζονται οι γνωστοί κατώτατοι μισθοί εξαθλίωσης του Μνημονίου, δηλ. 586 € μικτά το μήνα και 510 € μικτά για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Επειδή όμως η μείωση αυτή στους μισθούς υπάρχει ενδεχόμενο να μην φθάσει, τα δύο «συνεταιράκια» φρόντισαν να συμπεριλάβουν έναν πρωτοφανή «όρο» με τον οποίο η διοίκηση έχει, κατά τη διάρκεια ισχύος της συλλογικής σύμβασης, δικαίωμα να μειώσει εκ νέου και μονομερώς του μισθούς!!!! (προφανώς για να μην κάθονται να υπογράφουν συνέχεια επιχειρησιακές συμβάσεις).

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη τακτική της εργοδοσίας των SPRIDER STORES και του εργοδοτικού κατασκευάσματος που υπονομεύει και διαβρώνει κάθε έννοια συνδικαλισμού και αυθεντικής εκπροσώπησης των εργαζομένων, που ρίχνουν στον καιάδα της εξαθλίωσης το προσωπικό της επιχείρησης.

Μαζί με τους εργαζόμενους, θα αγωνιστούμε για την ακύρωση της επιχειρησιακής σύμβασης και την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ. Λέμε στην εταιρεία ότι, δεν μπορεί μόνο να μαζεύει τα λεφτά από τους ανόητους καταναλωτές, έχει κοινωνική ευθύνη για τους όρους λειτουργίας της ή τις πράξεις της.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής