Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Αθήνα 19.8.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Ι.Υ.Ε.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ),  θεώρησε καλό εν μέσω Δεκαπενταύγουστου με εντελώς αντιδεοντολογικό τρόπο να θέσει ζήτημα μείωσης μισθών 13% για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, ενώ είναι ακόμα σε ισχύ η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και παρόλο που έχει συμφωνήσει και ό ίδιος προσωπικά ότι για τη ΣΣΕ θα γίνει πραγματική συλλογική διαπραγμάτευση, χωρίς αιφνιδιασμούς και  τελεσίγραφα. 

Ο κ. Κορκίδης, φαίνεται να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στο Εμπόριο αλλά και τον ίδιο τον κλάδο τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, ως πολιτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και όχι με τη θεσμική του ιδιότητα ως Πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Έρχεται να υπερασπιστεί τις απαιτήσεις της Τρόικας για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής του τσακίσματος των μισθών και της περαιτέρω εξαθλίωσης των εργαζομένων, θέτοντας μάλιστα το γνωστό εκβιαστικό δίλλημα: «ή αποδέχεστε μείωση μισθών 13% ή θα εφαρμόσουμε ατομικές συμβάσεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις». 

Μάλιστα φροντίζει να εμφανίζεται και ως «αντιστασιακός» απέναντι στην Τρόικα, η οποία κατά τα λεγόμενά του πιέζει για μειώσεις μισθών της τάξης του 32%, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να συγκρατήσει το ποσοστό στο 13%, προτείνοντας μείωση του εισαγωγικού μισθού από τα 863 στα 751 ευρώ, όσο ήταν οι μηνιαίες αποδοχές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, αλλά δεν θα πάρουμε. 

Του θυμίζουμε απλά, τις συνεχείς παλινωδίες και αντιφάσεις στις οποίες υποπίπτει, άλλοτε καταγγέλλοντας την λιτότητα και τις μειώσεις μισθών που είναι η αιτία των λουκέτων και της κάθετης πτώσης της ζήτησης στο λιανεμπόριο, και άλλοτε υπερασπίζοντας τις τροϊκανές και κυβερνητικές λογικές της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης μισθών.
Το ίδιο και με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές: από τη μια κατήγγειλε την κατάργηση της Κυριακής Αργίας και από την άλλη αποδεχόταν τις 7 Κυριακές, που ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη και χωρίς όρους λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί και σε όφελος των μεγάλων πολυεθνικών.
Η ΟΙΥΕ δεν σκοπεύει να παίξει το παιγνίδι του Προέδρου της ΕΣΕΕ.

Καλούμε τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους όχι μόνο στο Εμπόριο αλλά σε όλους τους κλάδους, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να αναπτύξουμε συντονισμένους αγώνες, για να  αποκρούσουμε  τις νέες πιέσεις και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της τρόικας και των εργοδοτών, για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΥΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής