Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Πρόταση για νέα 3ήμερη απεργία και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 18 και19 Σεπτεμβρίου, τα μεγάλα απεργιακά συλαλλητήρια σε όλη τη χώρα αλλά και τη δολοφονία του Πέτρου Φύσσα από το βρόμικο και εγκληματικό «χέρι» του συστήματος, τη φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», θεωρεί ότι ο αγώνας διαρκείας που ξεκίνησε με την απεργιακή εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση θεωρεί ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, να αναδείξει τον καταστροφικό χαρακτήρα των μνημονιακών πολιτικών για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, να συνδέσει τον αγώνα εναντία στις απολύσεις τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων με τον αγώνα του λαού για μια άλλη πολιτική που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση θα προτείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ νέα 3ημερη απεργία, από τη Δευτέρα 23 έως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, και εξουσιοδότηση στην ΕΕ από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που θα συνεδριάσει το προσεχές Σάββατο, προκειμένου η ίδια την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου να επανεξετάσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε Γενικές συνελεύσεις σήμερα Παρασκευή και να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και του απεργιακού αγώνα. Να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες συντονισμού για την υπεράσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών, ενάντια στις απολύσεις και την Ανεργία για την προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Να πάρουν απεργιακά μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, επιπλέον, θεωρεί ότι αυτή την ώρα για να μπορέσει ο αγώνας διαρκείας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα πρέπει αυτή την ώρα να αποκτήσει πρώτα απ’ όλα πανεργατικό χαρακτήρα, με την ενεργή συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στις κινητοποιήσεις, αφού για το σύνολο των εργαζομένων τα εργασιακά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες έχουν γκρεμιστεί, ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε τεράστια ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής