Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΟΙΥΕ: Στις 3/11, το εμπόριο... απεργεί και λέει «Ποτέ την Κυριακή»!

«Η τρόικα και οι συνεχείς μνημονιακές κυβερνήσεις – υπηρέτες των δανειστών, αφού νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την Κυριακή – αργία, γυρίζοντας το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω».
Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στον κλάδο του εμπορίου, προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), διαμαρτυρόμενη για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Στις 10.30 π.μ., διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908, που καθιερώθηκε στην Ελλάδα η Κυριακή – αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να λειτουργήσουν.
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους. Η τρόικα και οι συνεχείς μνημονιακές κυβερνήσεις – υπηρέτες των δανειστών, αφού νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την Κυριακή – αργία, γυρίζοντας το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ.
Και προσθέτει: «Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση, είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
»Αυτή την κατάσταση όμως οι εργαζόμενοι δεν θα την αφήσουν αναπάντητη!
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.
Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν: για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το εμπόριο.
Αγωνιζόμαστε για να ανατραπούν μια ώρα αρχύτερα οι καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβάλλει Τρόικα – Δανειστές – Μνημονιακή Κυβέρνηση.
»Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την ίδια μας τη ζωή και τις οικογένειές μας!!!»
Στήριξη από το καταναλωτικό κοινό - Πείτε και εσείς «Ποτέ την Κυριακή»
Με ανακοίνωσή της προς το καταναλωτικό κοινό, εξάλλου, η ΟΙΥΕ ζητεί τη στήριξή του, υπογραμμίζοντας:
«Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η Κυβέρνηση ουσιαστικά υποκύπτει στην απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, των malls, των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη χώρα και θέλουν να αρπάξουν το –λιγοστό λόγω της κρίσης - τζίρο από τις γειτονιές και τα μικρά καταστήματα, όπου εργάζεται το 80% των εμποροϋπαλλήλων.
»Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, οδηγούν σε οικονομική ασφυξία το μικρομεσαίο εμπόριο και προσθέτουν ακόμα περισσότερα λουκέτα αλλά και ανεργία στους εμποροϋπαλλήλους...
»...Στον αγώνα αυτό είσαστε σύμμαχοι και εσείς. Αν το εμπόριο λειτουργήσει την Κυριακή είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει και άλλους συναφείς κλάδους!
»ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, η πλειονότητα των οποίων είστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που έχουμε χτυπηθεί από τη λιτότητα, το πετσόκομμα των μισθών & των συντάξεων και τα ατέλειωτα φορολογικά χαράτσια που μας έχουν φτωχοποιήσει βίαια, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες».

ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΙΥΕ για την 24ωρη απεργία την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.
ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης – ενημέρωσης για τον αγώνα του καταναλωτικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής