Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (10-7-2009)

Στη σημερινή συνεδρίαση θέσαμε επιτακτικά την ανάγκη τοποθέτησης της ΓΣΕΕ στην επιχείρηση διάσπασης της ΠΟΣΠ-ΕΡΤ, μιας ιστορικής ομοσπονδίας, που πρόσφατα βγήκε από ένα απόλυτα νόμιμο και δημοκρατικό συνέδριο, από ένα τμήμα των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και την ανοχή της ΔΑΚΕ, πράξη που αποτελεί όνειδος για το συνδικαλιστικό κίνημα. Ζητήσαμε να υπάρξει άμεση και σαφής τοποθέτηση πολιτικής εναντίωσης της ΓΣΕΕ σ’ αυτές τις πρακτικές που αυτή την ώρα εξελίσσονται.

Η πλειοψηφία και ιδίως ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αντί να πάρει θέση στο ζήτημα, επέλεξε να εξαπολύσει μια πολιτικά αήθη και με μικρότητες επίθεση στον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο και στο στέλεχος της ΠΟΣΠ-ΕΡΤ Μαρία Φραγκιαδάκη.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση κατήγγειλε αυτή την στάση του Προέδρου της ΓΣΕΕ με την υπόμνηση ότι όσο περισσότερο βουλιάζει ο ίδιος στο συμβιβασμό με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, τόσο περισσότερο ξιφουλκεί και επιτίθεται στους ηγέτες, στα κόμματα, στις παρατάξεις και τα στελέχη της αριστεράς.

2. Σχετικά με το πρόγραμμα δράσης, η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων για το επόμενο διάστημα με αιχμές: την σταθερή εργασία, την αναδιανομή εισοδήματος σε όφελος της εργασίας, την υπεράσπισης με γενναία μέτρα των ανέργων, την απόκρουση των φορομπηχτικών μέτρων και την εφαρμογή της ριζοσπαστικής φορολογικής μεταρρύθμισης, την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και την προστασία, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου τομέα, το χτύπημα των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων και την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας.

Προτείναμε επίσης ένα σχέδιο δράσης από τώρα, που θα ενοποιεί τους επί μέρους αγώνες των εργαζομένων, θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πίεσης προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες και θα απολήγει σε αγωνιστικές δράσεις και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5/9 στη Θεσσαλονίκη. Προτείναμε και ψηφίσαμε επίσης εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση.

Για το θέμα των μεταναστών ζητήσαμε να κάνει δημόσιες παρεμβάσεις η ΓΣΕΕ, ώστε στο επίπεδο του κοινωνικού κινήματος να υποστηριχτεί αυτό το πιο ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης και να αντιμετωπιστούν με πρακτικές και προοδευτικές λύσεις τα μεγάλα ζητήματα που ανακύπτουν, σε αντίθεση με το κλίμα καταστολής και ξενοφοβικής πρακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής