Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ




ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΗΜΕΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η πρωτοφανής, για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, επίθεση ενάντια στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, εντείνεται και συστηματοποιείται και στον ιδιωτικό τομέα.

Επιχειρήσεις και εργοδότες, που για χρόνια υπήρξαν υπερκερδοφόροι, βρίσκουν τώρα το τέλειο άλλοθι της οικονομικής κρίσης για να ξηλώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα κρούσματα της υποχρεωτικής μείωσης των εργάσιμων ημερών και της αντίστοιχης περικοπής του μισθού πολλαπλασιάζονται και συστηματοποιούνται. Μετά το ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ, που επιχειρεί να επιβάλει τριήμερη απασχόληση, και τα δισκοπωλεία ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ανακοίνωσαν στο προσωπικό τους την επιβολή τετραήμερης απασχόλησης και το αντίστοιχο κόψιμο του μισθού και της ασφάλισης.

Στα μικρά εμπορικά καταστήματα και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, τα φαινόμενα της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, αποτελούν ήδη καθεστώς.

Όλα αυτά φυσικά δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα αλλά μόνιμο και έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας που θα έχουν εξαιρετικά καταστρεπτικές συνέπειες για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, αφού ουσιαστικά οδηγούν σε εκτεταμένες μετατροπές της μόνιμης, αορίστου χρόνου απασχόλησης, σε μερική ή σε «εκ περιτροπής» εργασία και οδηγούν στην απώλεια κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε κάθε «ατομική συμφωνία» μετατροπής της εργασιακής τους σχέσης, που τυχόν τους προταθεί από την εργοδοτική πλευρά και να απευθύνονται στα σωματεία και την Ομοσπονδία μας, ώστε με συλλογικό τρόπο να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την επερχόμενη λαίλαπα των εργοδοτών και των επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει τώρα το μεσαιωνικό αυτό νόμο πριν καταστραφεί τελείως η εθνική οικονομία.

15.03.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής