Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ

Η Αριστερά έχει σχέση με την αλήθεια όχι με το ψέμα

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ διαστρεβλώνουν και συκοφαντούν με ψέματα τις δυνάμεις του ΣΥΝ και της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Στόχος τους: να ανακόψουν –μάταια βέβαια- την αυξημένη επιρροή των δυνάμεών μας και να αποκρύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για τη διασπαστική τους δράση και την επιλογή τους να μην ανοίγουν κεντρικά μέτωπα με την Νέα Δημοκρατία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρέπει να απολογηθούν γιατί με τη διασπαστική τους δράση αποδυναμώνουν τους αγώνες, πολώνουν τους εργαζόμενους και ενισχύουν τις δυνάμεις του εναλλασσόμενου κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑ.Σ.Κ.Ε. και της Δ.Α.Κ.Ε.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο τελευταίο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. μαζί με την ΠΑ.Σ.Κ.Ε. και τη Δ.Α.Κ.Ε. νομιμοποίησαν δεκάδες νόθους αντιπροσώπους που η συντριπτική πλειοψηφία τους στήριξε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Οι οργανώσεις που ελέγχουν παρέμειναν απαθείς χωρίς να κάνουν τίποτε περισσότερο από ότι έκανε η Γ.Σ.Ε.Ε. – ΑΔΕΔΥ παρά τα σοβαρά προβλήματα χώρων (οικοδόμοι, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, κ.α.) και έρχονται εκ των υστέρων (κατόπιν εορτής) να επιδείξουν την άσφαιρη αγωνιστικότητά τους.

Οι οργανώσεις που ελέγχουν έχουν φιμώσει τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, έχουν ρόλο κυρίως για αναπαραγωγή συσχετισμών, πολλές φορές και πλαστών, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις άσκησης σωματικής βίας απέναντι σε εκπροσώπους αριστερών δυνάμεων (οικοδόμοι)

Καταγγέλλουν την Αυτόνομη Παρέμβαση ότι τάχα στηρίζει την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε.
Φυσικά και γνωρίζουν ότι έχουμε διαφωνήσει ριζικά σε όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφηκαν από το 1996 και μετά, όπως και στη φετινή.
Φυσικά και γνωρίζουν ότι διαφωνήσαμε σ’ όλες τις κρίσιμες επιλογές είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ αλλά και της ΕΕ (Νόμος Σιούφα, Ρέππα, αντεργατικοί νόμοι, σύμφωνο απασχόλησης, στρατηγική Λισαβώνας κ.α.).

Φυσικά και γνωρίζουν την ουσιαστική και πιο πειστική αντιπαράθεσή μας με τον συμβιβασμένο ή γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.

Φυσικά και γνωρίζουν ότι η συμμετοχή μας στο Προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε.-ΑΔΕΔΥ δεν αποτελεί συνεργασία αλλά συμμετοχή σε αντιπροσωπευτικά Προεδρεία ανάλογα με τον συσχετισμό δυνάμεων. Ότι κάνουν δηλαδή και οι ίδιοι που συμμετέχουν μαζί με την ΠΑ.Σ.Κ.Ε.-Δ.Α.Κ.Ε. και εμάς σε όλα τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Φυσικά και γνωρίζουν ότι εμείς με την στάση μας αποτρέψαμε την μετεξέλιξη της λεγόμενης Ακαδημίας της Εργασίας σε μή κρατικό Πανεπιστήμιο.

Παρ’όλα αυτά ξεδιάντροπα ψεύδονται. Πιστεύουν ότι έτσι θα ανακόψουν το ρεύμα ενότητας στη δράση που υπάρχει και στις γραμμές τους.

Τους καλούμε να επανεξετάσουν την ατελέσφορη και βαθιά λαθεμένη στρατηγική τους.
Να παλέψουν μαζί μας για να αποκαλυφθούν πιο πειστικά οι πλειοψηφίες των ηγεσιών Γ.Σ.Ε.Ε.-ΑΔΕΔΥ για να παίξουν οι ανώτατες οργανώσεις τον ρόλο τους για να μαζικοποιηθεί και να αγωνιστεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε όλη κλίμακα του , για να εξασφαλιστεί η αγωνιστική ενότητα δράσης των εργαζομένων.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής