Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
19/3/2009

Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων η κυβέρνηση κλιμακώνει τη σκληρή λιτότητα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων γενικότερα και των συνταξιούχων.

Παγώνει μισθούς και συντάξεις αλλά και προωθεί την περαιτέρω καθήλωσή τους για τα επόμενα χρόνια.

Με το πρόσχημα της ενίσχυσης των χαμηλόμισθων δεν χορηγεί καμία αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για το 2009 παρά τις απώλειες που είχαν τα προηγούμενα χρόνια το δε εφάπαξ βοήθημα το οποίο προβάλει επικοινωνιακά ως ενίσχυση αφορά ελάχιστους δημοσίους υπαλλήλους, δεν εντάσσεται στους βασικούς μισθούς και εξυπηρετεί μία λογική γενικότερης καθήλωσης.

Ειδικότερα η θέση της κυβέρνησης για νέο μισθολόγιο όσον αφορά μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους, αποτελεί πιστή αντιγραφή των ρυθμίσεων που η ίδια εγκαθίδρυσε στις ΔΕΚΟ με βασικό στόχο τον διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζομένων, με σαφή υποβάθμιση των νέων.

Θα εμφανιστεί το φαινόμενο οι υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας να έχουν διαφορετικές αποδοχές με τεράστιες συνέπειες και για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προωθεί μια πολιτική αντιπαράθεσης των εργαζομένων, δημοσίων και ιδιωτικών, νέων και παλαιών, μονίμων και συμβασιούχων προκειμένου μέσα από το κλίμα των αντιπαραθέσεων να υλοποιείται η πολιτική της.

Μειώνεται το μόνιμο προσωπικό αλλά ενισχύεται το προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και το οποίο προσλαμβάνεται με πελατειακά κομματικά κριτήρια. Σε ένα δημόσιο τομέα όπου υπάρχουν ήδη μεγάλα προβλήματα η μείωση του μονίμου προσωπικού, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και η ενίσχυση του κομματισμού θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην ταλαιπωρία του έλληνα φορολογούμενου και στη μεγαλύτερη διεύρυνση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνεχίζεται το άδικο φορολογικό σύστημα με την επιβολή κεφαλικών φόρων, την ενίσχυση της έμμεσης φορολογίας, τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Αντιθέτως δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρήσεων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και δεν προωθείται ένα δίκαιο δημοκρατικό φορολογικό σύστημα σύμφωνα με το οποίο η καταβολή των φόρων θα είναι ανάλογη των εισοδημάτων και της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν ακραία έκφραση νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, μειώνουν την αγοραστική δύναμη των μισθών και άρα ενισχύουν την ύφεση και αποτελούν πλήγμα για όλη την κοινωνία.
Όλοι οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Απρίλη πρέπει να απαντήσουμε στην προκλητική πολιτική της κυβέρνησης και να επιβάλλουμε ένα άλλο οικονομικό μοντέλο προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής