Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ –

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Η ΓΣΕΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού της χώρας ανακοίνωσε χθες ένα απαράδεκτο, άδικο, ανάλγητο και συνάμα αναποτελεσματικό νέο πακέτο μέτρων. Εγκατέλειψε ακόμα και τις ελάχιστες προεκλογικές δεσμεύσεις για προστασία του εισοδήματος και διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Έτσι οδηγούμαστε στο σχέδιο Β΄ της Κυβέρνησης και τη σκληρότερη εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας που αποτελεί τον πολιορκητικό κριό μιας ολομέτωπης επίθεσης κατά των εργαζομένων. Μια επίθεση που θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί και τα επόμενα χρόνια.
Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν όλα: πάγωμα μισθών για δεύτερη χρονιά, μείωση εισοδημάτων, αντιασφαλιστικές επεμβάσεις και αύξηση ορίων ηλικίας για όλους, χτύπημα της απασχόλησης, φορομπηχτικά μέτρα, αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων, δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων. Πρόκειται την πιο σκληρή ταξική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος του κεφαλαίου, στο όνομα της πλήρους πειθάρχησης στις νεοφιλελεύθερες επιταγές των αγορών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, ούτε βέβαια αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα που πέρα από τον αντεργατικό χαρακτήρα τους, θα παγώσουν την οικονομία και θα διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

Η πολιτική αυτή για να αντιμετωπιστεί απαιτεί τον ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων. Το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες όλων των εργαζομένων.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι εγκληματικό να συνεχίζεται η παρελκυστική τακτική από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Στην αυριανή συνεδρίαση πρέπει να υπάρξουν δύο αποφάσεις:

Þ Άμεση καταγγελία και αποχώρηση από την επιτροπή διαλόγου για το ασφαλιστικό.
Þ Προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 10/2 ως άμεση απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε μαζί με την απεργία της ΑΔΕΔΥ να πάρει τον χαρακτήρα της Γενικής Απεργίας.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις στη ΓΣΕΕ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να κινηθούν με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Καλούμε ιδιαίτερα τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να σταματήσουν την πρακτική διευκόλυνσης της κυβέρνησης, πρακτική που αν συνεχιστεί θα βάλει ταφόπλακα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία να εντείνουν την πάλη τους, προκειμένου αυτή η πολιτική να ανατραπεί. Να αποφασίσουν τη συμμετοχή στην Απεργία στις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να πάρει χαρακτήρα παλλαϊκού ξεσηκωμού και να οργανώσουν τον αγώνα όλων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής