Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 214 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ INTERATTICA


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΏΝ
ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 214 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ INTERATTICA

Την Παρασκευή 9/4/2010 η εταιρεία DPD INTERATTICA εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα αποφάσισε ν’αναστείλει τη λειτουργία της πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο τους 214 εργαζόμενους, οι οποίοι έμαθαν ότι πετιούνται στο δρόμο και θα προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους μόλις το πρωί της Παρασκευής.

Η εταιρεία φρόντισε να παραχωρήσει! το πελατολόγιό της σε άλλη εταιρεία και να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης αλλά θεώρησε περιττό να ενημερώσει τους ίδιους τους εργαζόμενους για τη τύχη που αυτή επιφύλαξε για αυτούς δηλαδή της ανεργίας.

Προσπάθησε ως κλέφτης να διαφύγει αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» τους εργαζόμενους πράγμα που εμπόδισε η άμεση αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων που απέκλεισαν το χώρο και κάθε δυνατότητα διαφυγής των υπευθύνων της εταιρείας καθώς και η άμεση συμπαράσταση και αλληλεγγύη με τη παρουσία τους εκεί του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές ( ΣΕΤΤΕΑ), της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, πολλών συνδικαλιστών από διάφορα σωματεία και απλών εργαζομένων .

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και η συνεχής παρουσία και αλληλεγγύη των συνδικαλιστικών φορέων ήταν αυτή που βοήθησε να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ των εργαζομένων και να τεθούν τα αιτήματά τους.

Απαιτείται η συνεχής επαγρύπνηση των ίδιων των εργαζομένων αλλά και η συνέχιση της εκδήλωσης αλληλεγγύης όλου του σ.κ. τόσο για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις όσο και για να διευρυνθούν τα αιτήματα των εργαζομένων που θα αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν τα παιχνίδια των επιχειρηματιών για αύξηση των κερδών τους με τίμημα την ένταξη στη στρατιά της ανεργίας και της αβεβαιότητας.

Η απάντηση είναι αγώνας και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής