Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 30.12.2012

 
Aθήνα, 27.12.2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ:  ΚΥΡΙΑΚΗ 30.12.2012

Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 30.12.2012  και συγκέντρωση των εργαζομένων και σωματείων μελών στο Σύνταγμα (Ερμού) και ώρα 10.30 π.μ. αποφάσισε η Διοίκηση της ΟΙΥΕ ως απάντηση την επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση κατάργηση της Κυριακής Αργίας !!!
 
Με τη γνωστή αντιδημοκρατική μέθοδο της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισαν ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 2 Κυριακές (23.12 και 30.12), αντί της μιας (1)  Κυριακής, που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια. 

΄Επεται η πλήρης απελευθέρωση της Κυριακής, για όλα τα καταστήματα και όλες τις Κυριακές του χρόνου!!!! 

Η κυβέρνηση ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ την κοινωνία.

΄Ερχεται ως «αυτόκλητος» σωτήρας, με συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο !!!
Το σχέδιο της υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του Ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών. 

Δεν τους νοιάζει ούτε η φτώχεια που έχουν δημιουργήσει και ούτε ότι, ο ελληνικός λαός δύσκολα ανταποκρίνεται ακόμα και στην αγορά στοιχειωδών προϊόντων διαβίωσης!

Το τελευταίο που τους νοιάζει είναι η απασχόληση….! Για αυτό και έχουν μετατρέψει με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους τη χώρα μας σε «κολαστήριο ανεργίας».

Η Ομοσπονδία μας και οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές συνιστά αιτία πολέμου.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Η Διοίκηση της  ΟΙΥΕ, πλην της Απεργίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων και άλλων παρεμβάσεων με στόχο να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης.
 Ειδικότερα:
1.     Η ΟΙΥΕ θα επιδιώξει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα, διεκδικώντας να μη στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο παίρνοντας σαφή θέση κατά της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
2.     Επίσης θα υπάρξουν συναντήσεις με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να  διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων
3.     Τέλος, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συντονισμού και στήριξης της Απεργίας στην Αθήνα με τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες
Για την ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής