Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (2 & 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013)

Να κάνουμε την Ομοσπονδία μας κέντρο αντίστασης και ανατροπής των μνημονίων και των πολιτικών εκφραστών τους 

 Συνάδελφοι Συναδέλφισσες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι,

Αντιπρόσωποι στο 36ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Το 36ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονίων που επέβαλλαν στη χώρα μας οι δανειστές και οι τραπεζίτες, βρίσκει τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό μπροστά σε μια πρωτοφανή φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. 


Η ανυπόληπτη πλέον συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ κορυφώνει με τα μέτρα του 3ου μνημονίου την άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.

Το 2013 θα είναι μια διαφορετική, πολύ πιο δύσκολη χρονιά.

Η ανθρωπιστική κρίση αγγίζει όλη την ελληνική επικράτεια και οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση και τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα. Βαφτίζουν την επιστροφή στις συνθήκες διαβίωσης της δεκαετίας του '50 και του '60, ως ανάκαμψη της οικονομίας, αδιαφορώντας για την έκρηξη της φτώχιας και της ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και κυρίως οι άνεργοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Ο βίος τους, έγινε αβίωτος και η ζωή τους δραματική.

Η πραγματικότητα όμως που αποτυπώνεται και στις στατιστικές είναι αμείλικτη!
α) 4 εκ. Έλληνες είναι σήμερα κάτω από το όριο της φτώχεια , β) οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000, γ) οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τις 500.000, δ) οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα τις 600.000, ε) Οι εργαζόμενοι που εργάζονται και δεν πληρώνονται ξεπερνούν τις 600.000, στ) οι οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος της αγγίζουν τις 500.000, ενώ ε) το 35% των μισθωτών αδυνατεί να πληρώσει τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

Η κυβέρνηση, κατ' εντολή των εργοδοτών, καταργεί τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Σ.Σ.Ε. και σχεδιάζει να καθορίζει με νόμο, τους μισθούς πείνας των εργαζομένων.

Πετσόκοψε τις συντάξεις μας, έκλεψε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων με το περιβόητο κούρεμα (PSI) και τώρα καταργεί τα επικουρικά μας ταμεία, που με δικά μας χρήματα χτίσαμε.

ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ντύνονται στο «χακί» και η απεργία απαγορεύεται. Ο «νόμος και η τάξη» με στόχο την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών βασιλεύουν παντού. Η τρομοκρατία δεν αγγίζει μόνο τους εργασιακούς χώρους αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ
Τα συνδικάτα πρέπει να πολιτικοποιήσουμε τους αγώνες μας.
Το αίτημα για απαλλαγή από τα Μνημόνια και από αυτούς που τα εφαρμόζουν είναι όχι μόνο αναγκαίο για τη διάσωση της χώρας αλλά και ώριμο.

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,

Απέναντι σε αυτή την εργασιακή και κοινωνική λαίλαπα, το συνδικαλιστικό κίνημα με την κορυφαία του έκφραση τη ΓΣΕΕ δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ούτε θέλησε ούτε μπόρεσε να αναδειχθεί σε εκείνον τον αντίπαλο πόλο που θα στεκόταν ανάχωμα στην ολομέτωπη επίθεση τρόικας και κυβερνήσεων.

Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) συνειδητά για μια ακόμα φορά και παρά τις έκτακτες συνθήκες του Μνημονίου προσδέθηκαν στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Επί 3 χρόνια επέλεξαν μια τακτική αφωνίας, ακινησίας, ελιγμών, οργάνωσης κινητοποιήσεων χωρίς σχέδιο, στόχο και κλιμάκωση. Καλλιέργησαν την αυταπάτη, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την ψευδαίσθηση ότι ο ιδιωτικός τομέας θα την γλυτώσει από το Μνημόνιο. Κατέστησαν το συνδικαλιστικό κίνημα αναξιόπιστο στις συνειδήσεις των εργαζομένων και στα μάτια της Κοινωνίας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ), παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις για την εργατική τάξη. λειτούργησαν εντελώς διαιρετικά μέσα στους εργαζόμενους, προσηλωμένες σταθερά στο μοντέλο του κομματικού συνδικαλισμού που θέλει τα συνδικάτα «ιμάντα μεταβίβασης» της κομματικής γραμμής. Η αντίληψη της «ταξικής καθαρότητας», οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, η λυσσαλέα επίθεση απέναντι στις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης αλλά και σε όσες δυνάμεις αθροίζονται σε ένα πραγματικά ταξικά προσανατολισμένο σ.κ. με ενότητα δράσης εντάσσονται στην καταστροφική τακτική του ΠΑΜΕ να προσπαθεί να καταστρέψει ότι δεν ελέγχει.

• Με όλα αυτά πρέπει να τελειώνουμε οριστικά.
• Το σ.κ. έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη και την κοινωνία.
• Οφείλει σήμερα να πετάξει τις σκουριές από πάνω του και να επανακτήσει άμεσα και χωρίς ταλαντεύσεις τον αυτόνομο, αγωνιστικό, ταξικό και ριζοσπαστικό του προσανατολισμό.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων πάλεψε, παλεύει και θα παλεύει ενάντια σε όλα αυτά. Αντιστέκεται μαζί τους εργαζόμενους και όλες τις ταξικές δυνάμεις μέσα στους χώρους δουλειάς. Λειτουργεί και δρα μέσα στα συνδικάτα με αγωνιστικές, ενωτικές, ταξικές και αντιγραφειοκρατικές λογικές. Επιζητά την ενότητα δράσης όλων των εργαζομένων μακριά από κομματικές, παραταξιακές, εργοδοτικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες.

Ως πρώτη δύναμη στην ΟΙΥΕ, πήραμε την ευθύνη σε αυτή την καταστροφική περίοδο για τους μισθωτούς να υπογράψουμε τη ΣΣΕ στο Εμπόριο με οριακή υποχώρηση, και σε αντίθεση με άλλους κλάδους (φάρμακο, λογιστές κλωστοϋφαντουργία), όπου το ΠΑΜΕ δεν έχει υπογράψει ΣΣΕ αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος των ατομικών συμβάσεων. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για τη διάσωση και υπεράσπιση της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, του θεσμού των ΣΣΕ και η κατοχύρωση κατακτήσεων ετών (επιδόματα, παροχές, θεσμικές ρυθμίσεις)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Συσπειρωθείτε γύρω από τα σωματεία και την Ομοσπονδία.

 Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, να μπει φραγμός στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, στη μάστιγα της ανεργίας και στην εργολαβία των ατομικών συμβάσεων.

 Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους ανέργους, να υπερασπίσουμε την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία και την υγεία για όλους: Εργαζόμενους και άνεργους

 Αγωνιζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Να βάλλουμε τέλος στα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους.

 Την κρίση του συστήματος δεν θα πληρώσουμε εμείς, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, που τη δημιούργησαν και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να θησαυρίζουν.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΥΕ
• Με την ψήφο σας αλλάξτε συσχετισμούς.
• Αντισταθείτε στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία.
• Αντισταθείτε στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό.
• Κάντε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ δυνατή και αποτελεσματική.

Ενισχύστε το
ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.
ΟΥΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ – ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής