Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το σχέδιο Βενιζέλου για δήθεν 700.000 θέσεις εργασίας, είναι προσβολή για το 1,5 εκατ. ανέργων που κατέστρεψαν οι αρχιτέκτονες του Μνημονίου



Αθήνα 13/3/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Ωσάν να μην έχει καμία ευθύνη το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου, του οποίου η συμβολή στην εφαρμογή της καταστροφικής για τον τόπο μνημονιακής πολιτικής υπήρξε καθοριστική, και αφού έχει επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα και έχει ρίξει στον καιάδα της ανεργίας 1,5 εκατ. εργαζόμενους χωρίς καμιά κοινωνική προστασία, τολμά από πάνω να διατυπώσει και πρόταση για τη διάσωση ή δημιουργία ούτε λίγο, ούτε πολύ 700.000 θέσεων εργασίας!

Συνιστά απύθμενο θράσος, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ως εταίρος στην Κυβέρνηση Σαμαρά καταστρέφει την οικονομία και τις θέσεις εργασίας, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και υπογράφει απολύσεις στο δημόσιο, ταυτόχρονα να προτείνει προγράμματα δήθεν απασχόλησης, τα οποία συνιστούν κοροϊδία για τους ανέργους ακόμα και με στοιχειώδεις αριθμητικούς υπολογισμούς. 

Το 1,3 δις Ευρώ που διατείνεται ότι θα βρει από ΕΣΠΑ, ΛΑΕΚ και ΙΚΑ-ΟΑΕΔ, είτε κατευθυνθούν ακόμα μια φορά σε εργοδότες (οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό έχουν κάνει στάση πληρωμής μισθών), είτε διοχετευτούν στα γνωστά πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης, αντιστοιχεί σε απασχόληση 5 μηνών για 360 Ευρώ τον μήνα.

Πρόκειται για τις γνωστές φούσκες των «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και των φθηνών εργαζομένων – λάστιχο, οι οποίες ούτε την ανεργία ανάσχεσαν, ούτε τους ανέργους ανακούφισαν. Στην καλύτερη περίπτωση έκρυψαν ένα 3-4% από το πραγματικό αριθμό των ανέργων. 

Αντίθετα, βάζουν από το παράθυρο το μοντέλο εργασίας που επιβάλλουν βίαια οι αρχιτέκτονες της βιβλικής καταστροφής του Μνημονίου, αυτό της επισφαλούς, προσωρινής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας, το οποίο μάλιστα το βαφτίζουν «ανάπτυξη» και «ενίσχυση της απασχόλησης».

Οι πρωταγωνιστές των μνημονιακών πολιτικών που έχουν γεμίσει τον τόπο με κοινωνικά ερείπια, δεν έχουν καμία πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να κανιβαλίζουν, παίζοντας με την απόγνωση και τα αδιέξοδα 1,5 εκατ. ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής