Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Από τις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ εξεδόθη το ακόλουθο Δελτίο Τύπου (27/8/2007)

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε κοινή συνεδρίαση των Προεδρείων των δυο οργανώσεων συζήτησαν και εκτίμησαν την κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και -δυστυχώς- συνεχίζονται από τις πυρκαγιές και πήραν κατ’ αρχήν τις εξής αποφάσεις:

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ:
1. Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για τα τραγικά θύματα των πυρκαγιών που μέρες τώρα καίνε ανθρώπους, περιουσίες, δάση, τον εθνικό πλούτο και καταστρέφουν το περιβάλλον.
2. Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι όλος ο μηχανισμός προστασίας και αντιμετώπισης των πυρκαγιών δεν λειτούργησε αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών και απλών πολιτών. Συνεπώς χρειάζεται ο πλήρης και συνολικός ανασχεδιασμός και αναδιοργάνωση του συστήματος προστασίας από τις φωτιές, το χτύπημα των οικονομικών συμφερόντων που ωφελούνται και η ριζική αλλαγή των πολιτικών, ώστε να εξασφαλιστεί η πραγματική προστασία των πολιτών, των δασών και του περιβάλλοντος.
3. Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία μέλη να καταθέσουν οικονομική βοήθεια υπέρ των πυρόπληκτων στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχτηκε στην Εθνική Τράπεζα - πλ.Βικτωρίας» με αριθμό 118/348522-68. Σε πρώτη φάση οι δυο οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καταθέτουμε το ποσό των 100.000€.
4. Αποφασίζουμε την εισφορά-αλληλεγγύης ΟΛΩΝ των εργαζομένων με το ποσό των 5€ υπέρ των πυρόπληκτων με παρακράτηση από το μισθό μας. Ζητάμε την τουλάχιστον ισόποση συμμετοχή των εργοδοτών.
5. Αποφασίζουμε την φιλοξενία σε κατασκηνώσεις των Οργανώσεών μας 1000 παιδιών και 200 ηλικιωμένων από τις πυρόπληκτες περιοχές.
6. Απευθύνουμε έκκληση για βοήθεια και αλληλεγγύη στην ΣΕΣ και στις Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
7. Ταυτόχρονα καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους των οργανώσεών μας Υγείας, Παιδείας, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ ΟΣΕ κ.λπ.) να ενεργοποιηθούν στο μέγιστο για την αποκατάσταση των βλαβών και όλων των υπηρεσιών φροντίδας, υγείας και υποστήριξης των πληγέντων. Τα Εργατικά Κέντρα των Πυρόπληκτων περιοχών και όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να προστρέξουν και να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και για τη βοήθεια και ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής