Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Απάντηση στην πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. Γιάννη
Παναγόπουλου, εξέδοσε η Αυτόνομη Παράμβαση, αναφορικά με την προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ να εμπλέξει τη Συνομοσπονδία στις κομματικές σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου.
Η Δήλωση του Αλ. Καλύβη, αναπλ. Προέδρου της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:

Αθήνα 12/9/2007
Οι πληγές του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο εναλλασσόμενος κυβερνητικός συνδικαλισμός, αλλά και ο κομματικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Αυτές είναι που προκαλούν ασφυξία και αναξιοπιστία και σε αυτά έχουν συμβάλλει διαχρονικά και η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ. Οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε τη ΓΣΕΕ από τις κομματικές σκοπιμότητες της συγκυρίας, ώστε να είναι και μετά τις 17/9 αξιόμαχη για να αντιμετωπίσει τις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις. Συνεπώς είναι αδιανόητο, ορισμένοι με τη στάση τους να αβαντάρουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην παραμυθία του περί επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνο για τη δημιουργία και τη διαιώνιση του εκρηκτικού αυτού προβλήματος.
Η ΓΣΕΕ οφείλει επίσης πρώτα απ’ όλα να λειτουργεί και να λειτουργεί με το δημοκρατικό κανόνα της πλειοψηφίας. Αυτό δεν είναι δευτερεύον ζήτημα, αλλά έχει σημαντική αξία, ιδιαίτερα στα αντιπροσωπευτικά Προεδρεία, που ως γνωστόν είναι Προεδρεία έλλειψης συνεργασίας. Η υποκατάσταση της ΓΣΕΕ από παρατάξεις που μάλιστα δε συγκεντρώνουν την πλειοψηφία είναι αντιδημοκρατική αντίληψη και αυτό επισημάναμε εχθές με τις ιδιότητες μας ο Αν. Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας.
Όσο για τις αναφορές για τις μάσκες που έπεσαν ή για τις επιλεκτικές συμμαχίες, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ όταν τα έγραφε θα έβλεπε μάλλον τον εαυτό του στον καθρέφτη. Διότι, πέραν των άλλων, είναι εντελώς πρόσφατα τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, όπου ενώ μαζί με την Αυτόνομη Παρέμβαση πήρε απόφαση για συγκέντρωση και πορεία, τελικά μαζί με τη ΔΑΚΕ ακύρωσε την πορεία, απαλλάσσοντας έτσι αντικειμενικά τον επικεφαλής της σημερινής κυβέρνησης από την ενοχλητική παρουσία των διαδηλωτών.
Φυσικά δεν τα κατάφερε, γιατί οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην πορεία, αγνοώντας τις κομματικές σκοπιμότητες που ήθελε να επιβάλλει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Το χειρότερο απ΄ όλα πάντως, είναι να μη βγάζει κάποιος τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής