Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Η ΓΣΕΕ δεν πρέπει να συμμετάσχει στον "διάλογο" που επιδιώκει η Κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, τον οποίο θέλει ως πρόσχημα για να υλοποιήσει την αντισφαλιστική της πολιτική.

Αυτή είναι η θέση της Αυτόνομης Παρέμβασης, μετά και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 3/10/2007 μεταξύ της Συνομοσπονδίας και του Υπουργού Απασχόλησης με θέμα τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο "διάλογο" για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού.

Μετά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ
ΑΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ
3/10/2007

Η κυβέρνηση ας μείνει μόνη στο μονόλογό της

Η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο. Θέλει μια διαδικασία παρωδία που θα την βοηθήσει να υλοποιήσει την αντιασφαλιστική της πολιτική. Δεν θέλει συνομιλητές. Θέλει συνενόχους από την εργατική πλευρά στην εφαρμογή αντεργατικών μέτρων.

Όποτε ανακινήθηκε θέμα ασφαλιστικού στην Ελλάδα είτε από την κυβέρνηση της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι βγήκαν εξαιρετικά ζημιωμένοι με ένα αρνητικό νομοθετικό πλαίσιο (1902/1990, 2084/1992, 3029/2002).

Η κυβέρνηση δεν θέλει να λύσει το ασφαλιστικό, θέλει να εφαρμόσει πιστά τη δημοσιονομική πειθαρχία με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Γι’αυτό το λόγο δεν δεσμεύεται για την εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα.
Ο κ. Αλογοσκούφης μάλιστα προτρέπει τα ταμεία να πουλήσουν μέρος του αποθεματικού τους την ίδια ώρα που έχει συμβάλλει στη διόγκωση της ανασφάλιστης εργασίας, που αρνείται να καταβάλει (στην ουσία κλέβει) νομοθετημένους πόρους ύψους 1,5 δις ευρώ.
Πρόκειται για υποκρισία, για αφερεγγυότητα, για καθαρό εμπαιγμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες και μ’αυτές τις προθέσεις το σ.κ. δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σ’αυτή τη προσχηματική διαδικασία διαλόγου.

Αντίθετα πρέπει από τώρα να δημιουργήσει ένα διεκδικητικό κίνημα υπεράσπισης και αναβάθμισης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των δικαιωμάτων που εδώ και καιρό προτείναμε χωρίς να εισακουστούμε.

Πρέπει να αγωνιστούμε με βάση τους κεντρικούς στόχους για: γενναία χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, κατάργηση ανασφάλιστης εργασίας, προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων, άρση κάθε διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων ασφαλισμένων, επιβολή 35ετίας χωρίς όριο ηλικίας, διατήρηση και επέκταση και στους νέους του καθεστώτος πρόωρης συνταξιοδότησης, την πλήρη αναπλήρωση των μισθών στις συντάξεις, τη γενναία αύξηση των κατωτάτων συντάξεων.
Η ΓΣΕΕ οφείλει να πει όχι στον προσχηματικό διάλογο, να οργανώσει από τώρα τους αγώνες των εργαζομένων, να ακυρώσει τον κυβερνητικό αποπροσανατολισμό, να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία.

Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτή την απαράδεκτη διαδικασία «κοινωνικού διαλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής