Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ-ΠΑΡΩΔΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
16/10/2007

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που υπεξαιρεί από τα ταμεία νομοθετημένες υποχρεώσεις της, που επιδεικτικά προβαίνει σε κατάθεση νέας τροπολογίας για επέκταση των χαριστικών ρυθμίσεων, που έχει ενεργοποιήσει τη σχετική επιτροπή για καρατόμηση δικαιωμάτων των ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, εγκαινιάζει την Πέμπτη έναν ακόμη προσχηματικό και αφερέγγυο διάλογο με συμμετοχή δυστυχώς της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με αυτή τους τη στάση οι πλειοψηφίες των κορυφαίων οργανώσεων δίνουν χρόνο και άλλοθι στη κυβέρνηση και της επιτρέπουν να δημιουργεί κλίμα αποπροσανατολισμού και μία ψευδαίσθηση συναίνεσης, την ίδια στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει κλίμα απομόνωσης της κυβερνητικής πολιτικής και ανάγκη αγωνιστικής παρέμβασης, αντίστοιχη της περιόδου Γιαννίτση.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το σχέδιο Αναλυτή και Γκαργκάνα, που λειτουργούν ως φερέφωνα της, ακολουθεί τακτική διαρροών για να δημιουργήσει το έδαφος ώστε να περάσει τελικά με μορφή νόμου πολλές από τις προτάσεις τους.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να απεμπλακούν ΑΜΕΣΑ από το διάλογο-παρωδία, και να οργανώσουν ΑΜΕΣΑ τους αγώνες των εργαζομένων με βάση ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα είναι στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων-κυβερνητικών πολιτικών.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Τώρα να δημιουργήσουμε τους όρους ενός νέου ξεσηκωμού για την υπεράσπιση της δημόσιας ασφάλισης και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο διάλογος πρέπει να γίνει πρώτα για να αποδειχθεί αν είναι ειλικρινής ή παρωδία. Όσοι στηρίζουν τον συνδικαλιστικό επαγγελματισμό και τα συμφέροντα μικρών ομάδων, είναι καταδικασμένοι να βρίσκονται πάντα εκτός διαλόγου, με πολλά και διάφορα προσχήματα.

Ανώνυμος είπε...

Αν πραγματικά θα ήθελε η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστιού θα είχε προβάλλει λύσεις για το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής, θα είχε προτείνει νόμο για την θεσμική θωράκιση των ταμείων κόντρα στις απατεωνιές του χρηματιστηρίου και των ομολόγων, θα είχε το κράτος καταβάλλει αυτά που δεν δίνει κάθε χρόνο για τα ταμεία, δεν θα έκανε για πολλοστή φορά χαριστικές ρυθμίσεις για τις οφειλές των εργοδοτών και τόσα άλλα....
Διαλογός απλώς για να δείξουμε ότι κάνουμε διάλογο...Αυτή είναι η στάση της κυβέρνησης. Τόσο απλά!!!

Μετρητής