Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
7-1-2008


Η κυβέρνηση –με την πρόταση προ ημερησίας διατάξεως του Πρωθυπουργού– δείχνει ότι, παρά τις προφανείς σκοπιμότητες αντιπερισπασμού, επιμένει στην προώθηση της αντιασφαλιστικής της μεταρρύθμισης.
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε την πρώτη ηχηρή απάντηση του στην κυβερνητική νεοφιλελεύθερη πολιτική, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της 12 Δεκέμβρη.

Απαιτείται τώρα, να οργανωθεί ο δεύτερος κύκλος πολύμορφων κινητοποιήσεων με περιφερειακές δράσεις και νέα κεντρική απεργία. Τα αιτήματα της αποκατάστασης της οικονομικής βιωσιμότητας του ΣΚΑ, της βελτίωσης των συντάξεων, της κατάργησης των διαχωρισμών μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων, της κατάργησης των αντιασφαλιστικών διατάξεων των νόμων Σιούφα και Ρέππα, της υπεράσπισης και επέκτασης του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών, των αναπηρικών συντάξεων, της προάσπισης του καθεστώτος πρόωρης συνταξιοδότησης, (μητρότητα κ.α.), είναι στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας.

Ο συντονισμένος αγώνας των κοινωνικών φορέων, που κινητοποιήθηκαν στις 12/12, με το σπάσιμο μιας λογικής αναμονής και η πλατειά ενεργοποίηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, είναι οι απαραίτητοι όροι για την επιτυχή έκβαση των εργατικών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής