Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - 17/1/2008


Απεργούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του βιβλίου την Πέμπτη 17 Ιαναουαρίου 2008, διεκδικώντας με αγωνιστικό τρόπο τη σύναψη ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τέτοιας που να ανταποκρίνεται στις ελάχιστες ανάγκες των εργαζομένων.

Στην Προκήρυξη που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ν. Αττικής μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Με αποφάσεις δύο Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2008 ξεκινώντας τη μάχη για την υπογραφή της νέας κλαδικής μας σύμβασης.
Το πώς θα δουλεύουμε, πώς θα αμειβόμαστε, πώς θα ζούμε, εξαρτάται κατά πολύ από το αν θα καταφέρουμε να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους. Γι΄ αυτό και η συμμετοχή όλων στην Απεργία στις 17 Γενάρη είναι απαραίτητη.
Στη συνέχεια με νέα Γεν. Συνέλευση θα αποφασίσουμε πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε τη μάχη της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς, μικρό ή μεγάλο, ώστε η επιτυχία της να κάνει τους εργοδότες να καταλάβουν τη δύναμή μας.
Η απεργία αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται σε μια περίοδο όπου Κυβέρνηση και εργοδότες δείχνουν το αντεργατικό τους πρόσωπο χωρίς όριο. Λυσσομανούν ενάντια στα εργατικά συμφέροντα, καταργούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Την ίδια ώρα, τόσο στον κλάδο, όσο και γενικότερα, τα κέρδη των εργοδοτών αυξάνονται! Ο πλούτος που παράγουμε είναι τεράστιος! Λεφτά υπάρχουν, αλλά για τους λίγους. Ήρθε η στιγμή να τους δείξουμε ότι είμαστε κομμάτι του εργατικού κινήματος που παλεύει όχι μόνο για «ψίχουλα» ή «κεκτημένα» αλλά διεκδικεί την πραγματική βελτίωση της ζωής μας σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Με αυτό το κριτήριο, συλλογικά, διαμορφώσαμε τα αιτήματα"

Οι διεκδικήσεις των Βιβλιοϋπαλλήλων είναι:
● 1400 ευρω ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ (καθαρά)
● 35ωρο-5μερο-7ωρο (συνεχές)
● ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
● ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ 55
● ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ (COURIER)
● Κατάργηση του ωρομισθίου και των stage.
Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ στις 10.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο (ΣΟΛΩΝΟΣ & ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ)


Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιιωτικών Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων για υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής