Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



Τη συνέχιση των απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισε (εχθές 25/2/2008) η Εκτελεστική Επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε., οι οποίες θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση νέας Πανεργατικής Γενικής Απεργίας την ημέρα συζήτησης, του σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής.


Η ΓΣΕΕ επίσης αποφάσισε τα εξής:

1) Πραγματοποίηση Συλλαλητηρίων και κοινών αγωνιστικών εκδηλώσεων με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου.

2) Στήριξη και υποστήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδίες και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με θέμα το Ασφαλιστικό.

3) Ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες με ομάδες εργαζομένων που πλήττονται απ΄τις προωθούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις , όπως ΒΑΕ, Ενοποιήσεις Ταμείων, Κύριας και Επικουρικής σύνταξης, και κλάδων υγείας - πρόνοιας. (όπως Ξενοδοχοϋπάλληλοι, ΓΕΝΟΠ, ΟΤΟΕ, Ναυτιλιακοί κλπ.)

4) Το συντονισμό της δράσης και των κινητοποιήσεων με την ΑΔΕΔΥ και τις άλλες Επιστημονικές Ενώσεις Εργαζομένων.

5) Την έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ που θα αξιολογήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει την συνέχιση του Αγώνα.

6) Ταυτόχρονα με την Απεργία στέλνεται μήνυμα προς τις Εργοδοτικές Οργανώσεις να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Νέα ΕΓΣΣΕ με σαφέστατα βελτιωμένη πρόταση, ουσιαστικών και πραγματικών αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων



Δήλωση του Αλέκου Καλύβη, Αναπλ. Προέδρου της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της
Αυτόνομης Παρέμβασης

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Η κυβέρνηση οριστικοποιεί ένα απαράδεκτο-αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο κατεδαφίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και υπονομεύει ακόμη περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο κος Καραμανλής παραιτήθηκε και από τα 3 ΔΕΝ: τα όρια ηλικίας αυξάνονται, οι συντάξεις μειώνονται, οι εισφορές αυξάνονται μέσω της έμμεσης φορολογίας.
Η κυβέρνηση χτίζει πρόσθετους ορόφους στο αντεργατικό οικοδόμημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε όφελος για μια ακόμη φορά του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.
Η απάντηση των εργαζομένων είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Προτείναμε στη σημερινή συνεδρίαση, ένα πολύμορφο πρόγραμμα κινητοποιήσεων, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, που θα ξεκινά από τώρα με μαζικές αγωνιστικές δράσεις, διαβήματα, πικετοφορίες, συλλογή υπογραφών, συλλαλητήρια και 24ωρη απεργία, την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου, στην κοινοβουλευτική επιτροπή της βουλής.
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ενεργοποιηθούν για την επιτυχία αυτού του αγώνα. Τα κυβερνητικά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, οι αντιασφαλιστικές διατάξεις των νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταργηθούν και να ενισχυθούν οι συντάξεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής