Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
11-3-2008



Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο, να υπονομεύσει το απεργιακό δικαίωμα, να προβοκάρει τους αγώνες των εργαζομένων και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το ενιαίο περιεχόμενο του αγώνα, που εκτυλίσσεται κλαδικά και πανεργατικά και είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου–εκτρώματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
Σ’ αυτή την προσπάθειά της έχουν ενταχθεί διάφοροι κύκλοι των εργοδοτών, αλλά και μέρους των Μ.Μ.Ε, που λειτουργούν ως παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ανταποδίδοντας σ’ αυτήν προφανώς, τις ποικίλες εξυπηρετήσεις και τα προνόμια που τους έχει δώσει.
Στο σχεδιασμό υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος, η κυβέρνηση επιχειρεί να εντάξει τη δικαστική εξουσία και δυστυχώς βρίσκει συμμάχους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, στους οποίους υπενθυμίζουμε ότι το χρέος τους είναι να υπερασπίζονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
Οι απεργοί δεν τρομοκρατούνται. Οι αποκλειστικές ευθύνες της κυβέρνησης για την αναταραχή που έχει προκύψει δεν μετατίθενται. Η επιδιωκόμενη πολιτική πρόκλησης κοινωνικού αυτοματισμού δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει.
Όλοι οι εργαζόμενοι, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που πλήττονται από το κυβερνητικό νομοσχέδιο, με τη μαζική τους συμμετοχή στη στάση εργασίας στις 12 Μαρτίου 12-3 μ. μ και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, αλλά και στην απεργία στις 19 Μαρτίου, θα δώσουν δυναμική απάντηση στις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής