Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ THΣ 19 ΜΑΡΤΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14/3/2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ THΣ 19 ΜΑΡΤΗ
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ



Η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την ψήφιση ενός αντιασφαλιστικού τερατουργήματος το οποίο μαζί με όλους τους προηγούμενους νόμους της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαρώνει ασφαλιστικά δικαιώματα, διαιωνίζει το οικονομικό πρόβλημα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ιδιωτικοποιεί τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και κρατά σε μία παγίδα φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαλύει τα ψήγματα κοινωνικού κράτους που υπάρχουν στη χώρα μας και τα δίνει στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μπροστά σ’ αυτή την ολομέτωπη επίθεση είναι θετικό ότι αναπτύσσονται σειρά μαχητικών αγώνων από κλάδους. Η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ έχουν μπει σ’ αυτόν τον αγώνα. Όμως οι μορφές που επελέγησαν ιδιαίτερα στις 12/3 (στάση εργασίας) παρά τις αποφάσεις που υπήρχαν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία όταν το νομοσχέδιο θα εσυζητείτο στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και παρά τη δική μας πρόταση δεν είναι αντίστοιχες με την οξύτητα του προβλήματος.

Απαιτείται στην απεργία και τα συλλαλητήρια στις 19/3 να γίνει γενικός ξεσηκωμός.
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγουν στους δρόμους. Η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να απορριφθεί μαζικά.

Για να γίνει αυτό, στο διάστημα που μας απομένει, απαιτούνται άλλοι ρυθμοί προετοιμασίας από τη Γ.Σ.Ε.Ε. και την ΑΔΕΔΥ και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να φτάσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους για τις αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου. Απαιτούνται και πρόσθετες μορφές πάλης ώστε ακόμη κι αν περάσει το νομοσχέδιο να έχει πλήρως καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων και να ακυρωθεί στην πράξη.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να κάνουν δική τους υπόθεση αυτόν τον αγώνα.
Να ρίξουν στο κενό τα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό.
Να αδρανοποιήσουν πλήρως την κυβερνητική απόπειρα να αποπροσανατολίσει, να πλαγιοκοπήσει, να ποινικοποιήσει και να υπονομεύσει το δικαίωμα της απεργίας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής