Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ STAGE ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
15/4/2009

ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ STAGE ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Οι εφιαλτικές διαστάσεις που παίρνει η ανεργία στη χώρα μας, δεν καταπολεμούνται ούτε με «επικοινωνιακές» εξαγγελίες, ούτε με 12.000 νέα STAGE, ούτε με ρουσφετολογικού χαρακτήρα επιδοτούμενες προσωρινές θέσεις απασχόλησης στο δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση, όμηρος της καταστροφικής της πολιτικής στην οικονομία και την απασχόληση αλλά και των νεοφιλελεύθερων κατευθύνσεων για «ενεργητικές» πολιτικές, επιχειρεί, χωρίς κανένα σχέδιο, να διασωθεί η ίδια με προεκλογικά ρουσφέτια και εξόφθαλμα επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Άξιος συνεχιστής παρόμοιων πολιτικών, που εφαρμόστηκαν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εκτροχιάζεται με κοινοτικά κονδύλια και εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών (ΛΑΕΚ), χωρίς αξιόπιστη καταγραφή της αγοράς εργασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης και χωρίς καμιά σοβαρή αξιολόγηση ή στοιχειώδη σχεδιασμό, επιδοτεί γενικώς και αορίστως τους πάντες. Τους ιδιώτες για να μην απολύσουν! και το Δημόσιο για να «αποθηκεύσει» STAGE και προσωρινά απασχολούμενους αναπαράγοντας ομήρους.

Φθάνει πια η κοροϊδία για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους!

Αυτά που απαιτούνται άμεσα είναι:
· η άμεση εφαρμογή ενός αξιόπιστου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων απασχόλησης στον κοινωνικό τομέα και στο περιβάλλον.
· να μπει φρένο ουσιαστικό φρένο στις απολύσεις και στη γενικευμένη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
· να ενισχυθεί το εργατικό εισόδημα και να διευρυνθεί η κοινωνική προστασία των ανέργων (επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού για όλο το διάστημα της ανεργίας), ώστε να τονωθεί ουσιαστικά η ζήτηση και η οικονομία.

Η ΓΣΕΕ έχει χρέος να αντισταθεί στις κυβερνητικές αλχημείες και στους εργοδοτικούς εκβιασμούς. Να αγωνιστεί και να διεκδικήσει ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.
Πρέπει να μην αφήσει την κυβέρνηση και τους εργοδότες σε χλωρό κλαρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής