Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23/4/2009


Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δια της κας Πετραλιά –με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας -επαναλαμβάνει ότι θα διοχετεύσει πόρους στους εργοδότες με πραγματικό στόχο να στηρίξει την κερδοφορία τους και τα προνόμια τους.

Ακολουθεί και διευρύνει στο έπακρο την πεπατημένη που ακολουθούσαν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή παρέχει γενικευμένη επιδότηση εργασίας με αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και των χρημάτων του ΟΑΕΔ και του ΛΑΕΚ (στα οποία δεν αποδίδει παρά ελάχιστα το κράτος), η οποία, σημειωτέον, έχει αποδώσει ελάχιστα όσον αφορά την στήριξη της σταθερής εργασίας.


Με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως για τη μετεξέλιξη της πλήρους εργασίας σε υποαπασχόληση, δρομολογεί ένα νέο κύμα ρουσφετολογικών πρακτικών, εν όψει εκλογών, προωθεί εκ νέου την ανασφάλιστη εργασία. Με λίγα λόγια προσπαθεί να συγκαλύψει και όχι να αντιμετωπίσει την ανεργία.

Η πολιτική αυτή ρίχνει πάλι τα βάρη της κρίσης στους εργαζομένους και προσπαθεί να απαλλάξει όλες τις κυβερνήσεις που άσκησαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως και το μεγάλο κεφάλαιο από τις ευθύνες τους για τη σημερινή κρίση.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η πολιτική.
· Να προωθηθεί η σταθερή εργασία με κάλυψη όλων των αναγκών στον κοινωνικό τομέα και στην προστασία του περιβάλλοντος.
· Να ακυρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που επιτρέπει την μετατροπή της πλήρους εργασίας σε μερική.
· Να ακυρωθούν όλες οι εκβιαστικές συμφωνίες και να επιβληθεί άμεσα εργατικός διαχειριστικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που επικαλούνται οικονομικά προβλήματα.
· Να αυξηθεί τώρα το επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού για όσο καιρό είναι κάποιος άνεργος.
· Να αναμορφωθεί, να συγκεκριμενοποιηθεί και να αξιολογείται διαρκώς σε ειδικές κατηγορίες το σύστημα κατάρτισης-εκπαίδευσης.
· Να ενισχυθεί ο ρόλος του ΟΑΕΔ και στα πλαίσια αυτά να αποκτήσει σχετική αυτονομία ο ΛΑΕΚ
.

Η ΓΣΕΕ οφείλει να εγκαταλείψει τη στάση «αβρότητας» απέναντι στην Υπουργό Εργασίας και την κυβερνητική πολιτική.

Να προχωρήσει σε δράσεις και να ενισχύσει την πίεση της ώστε να αποτραπεί η πολιτική χρηματοδότησης των αναγκών του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής