Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Σχετικά με τη συγκρότηση σε σώμα της Διοίκησης ΟΙΥΕ

Αθήνα, 12/5/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τη συγκρότηση σε σώμα της Διοίκησης ΟΙΥΕ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΙΥΕ, με θέμα τη συγκρότηση του σε σώμα, όπως αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες του 35ου Συνέδριου της Ομοσπονδίας, η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ως πρώτη δύναμη, πρότεινε τα εξής:
1. Τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου, σύμφωνα με τους καταγεγραμμένους συσχετισμούς των αρχαιρεσιών του Συνεδρίου, όπως είναι η πάγια θέση μας.
2. Την ανάληψη της θέσης του Γεν. Γραμματέα της ΟΙΥΕ από την Αυτ. Παρέμβαση, η οποία λόγω του καταστατικού της Ομοσπονδίας, είναι η πρώτη θέση ευθύνης στην οργάνωση, ασκώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα επιλογής μας, που αποτελεί άλλωστε πάγια πρακτική στα συνδικάτα.
3. Για τη θέση του Προέδρου, προτείναμε, την ανάληψη της θέσης από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), του Αντιπροέδρου από την ΠΑΣΚΕ και του Αναπλ. Γεν. Γραμματέα από τη ΔΑΚΕ.
4. Δυστυχώς, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), επιμένοντας σε μια λογική «αυτο-αποκλεισμού» και μη συνεργασίας έστω και σε αντιπροσωπευτική - αναλογική βάση, επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί στο Προεδρείο της ΟΙΥΕ και να παραμείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή.
5. Έτσι, παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει καμιά προγραμματική σύγκληση με τις άλλες παρατάξεις, προχωρήσαμε στη συγκρότηση Προεδρείου, έστω και χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, και υπό το βάρος της επιτακτικής ανάγκης, ώστε η μεγαλύτερη Ομοσπονδία του ιδιωτικού τομέα, να έχει την ελάχιστη οργανωτική συγκρότηση και να μπορέσει να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στη χειρότερη μεταπολεμικά λαίλαπα που δέχονται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα της Ε.Ε., του ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
6. Λυπούμαστε, που για μια ακόμα φορά, το ΠΑΜΕ επιμένει σε διαχωριστικές και όχι ενωτικές πρακτικές στις κρίσιμες αυτές στιγμές.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α.Π. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής