Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στην κλίνη του Προκρούστη εργασιακό και ασφαλιστικό. Κοινωνικός ξεσηκωμός τώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/5/2010


Οι αρμόδιοι ανάμεσα σε άλλους και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για μήνες τώρα επενδύουν στο φόβο και στην ανασφάλεια, συσχέτισαν ακόμα και τη λύση του Ασφαλιστικού με την χρεοκοπία της χώρας, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την προμελετημένη στροφή στο σύνολο των πολιτικών τους επιλογών.

Μετά υπέγραψαν το Μνημόνιο με την τρόικα και στη βάση αυτής της συμφωνίας, ικανοποίησαν το σύνολο των απαιτήσεων τόσο των καπιταλιστικών οργανισμών, όσο και των εργοδοτών που επεδίωκαν εδώ και 20 χρόνια, καταστρέφοντας στην κυριολεξία όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Τώρα κινούνται στον αστερισμό των εντυπώσεων και της επικοινωνίας, επιφυλάσσοντας στα τηλεπαράθυρα για τον εαυτό τους, το ρόλο του σκληρά αγωνιζόμενου απέναντι στην τρόικα, για θέματα όμως που λίγες μέρες πριν είχαν οι ίδιοι προσυπογράψει.

Το παράλογο για όλους τους εργαζόμενους είναι ότι όλα αυτά εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους.
Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαμένη μέσα στη θύελλα των εξελίξεων και των δικών της επιλογών, έχει μπερδέψει ποιο είναι το μείζον και ποιο το ελάσσον. Καταστρέφει τη μεγαλύτερη κατάκτηση του 20ου αιώνα που είναι το ασφαλιστικό, ξηλώνει όλο το εργατικό δίκαιο, υπονομεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ακυρώνει όλες τις εγγυήσεις για τους εργαζομένους αφήνοντας τους εντελώς μόνους απέναντι στους εργοδότες και την ίδια στιγμή εξαντλείται σε τακτικισμούς και κινήσεις εντυπώσεων.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ήταν μια μεγάλη τομή στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει σήμερα να ηγηθεί μιας μεγάλης και παρατεταμένης κοινωνικής κινητοποίησης και αντίδρασης. Σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμαστε σε κοινωνικό ολοκαύτωμα, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί το κοντέρ όλων των κοινωνικών κατακτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής