Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οι δημόσιες μεταφορές είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα

Η Αυτόνομη Παρέμβαση χαιρετίζει το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ» και συμμετέχει στον Ανοιχτό Συντονισμό Επιβατών Αττικής για την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος, που συλλογικά διεκδικεί την ακύρωση της αύξησης των εισιτηρίων, αντιτίθενται στη συρρίκνωση των δρομολογίων, στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόϊκα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βάρβαρα, αντεργατικά, αντικοινωνικά και στρέφονται κατά του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των μεταφορών. Μετατρέπουν τις δημόσιες συγκοινωνίες από δημόσιο- κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα πολυτελείας, παρεμβαίνουν και αποσαρθρώνουν εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.

Η αύξηση των εισιτηρίων, οι μειώσεις και καταργήσεις γραμμών, η έλλειψη πρόβλεψης για ειδική μέριμνα ειδικών ομάδων επιβατών (ΑΜΕΑ, μαθητές, φοιτητές) πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους, τους ανέργους που κάνουν χρήση των μέσων μεταφοράς

Σε μια περίοδο που οι άνεργοι πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο, τα εισοδήματα μειώνονται, η φτώχεια φωλιάζει όλο και σε περισσότερα νοικοκυριά, η αύξηση των εισιτηρίων είναι ΩΜΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση συμμετέχει ενεργά στην Εβδομάδα Δράσης από 1-5 Φλεβάρη «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ» και καλεί τα συνδικάτα να ενεργοποιηθούν και να πάρουν δυναμικά μέρος. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο χαράτσι.

OΧΙ στις αυξήσεις -Πάγωμα των εισιτηρίων - Δικαίωμα όλων των πολιτών στη φθηνή μετακίνηση.

Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και όχι είδος πολυτελείας.

Να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τον Έλληνα φορολογούμενο, για να δικαιολογήσουν τις υπέρογκες αυξήσεις και την ανάθεση των εργασιών στο σκλαβοπάζαρο των αρπακτικών εργολάβων.

Να προβλέπεται και να καταβάλλεται πραγματική επιδότηση των δημόσιων συγκοινωνιών όπως σε όλο τον κόσμο.

Να σταματήσει η διαπόμπευση των εργαζομένων και η παραπλάνηση του Ελληνικού λαού με το μεγάλο ψέμα για τα ελλείμματα που δήθεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Εργαζόμενοι και επιβάτες είμαστε τα τελικά θύματα της υποβάθμισης των συγκοινωνιών.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς για δημόσιες-σύγχρονες-φθηνές συγκοινωνίες για όλους. Για εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια -όχι γενικευμένη εργασιακή ζούγκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής