Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ)

Αθήνα, 25/1/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Πραγματοποιήθηκε, στις 24/1/2011, στα γραφεία της ΕΣΕΕ, ευρεία σύσκεψη των εργοδοτικών οργανώσεων του Εμπορίου, με τη συμμετοχή και της ΟΙΥΕ, για τα ζητήματα της Κυριακάτικης αργίας και το πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου στις νέες συνθήκες.

Για μια ακόμα φορά επαναβεβαιώθηκε δημόσια, ομόφωνα και κατηγορηματικά από το σύνολο του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων ότι, η ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή ούτε στο ελάχιστο η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές !

Είναι λοιπόν απορίας άξιο, ότι το θέμα για λειτουργία των καταστημάτων για 2-3 Κυριακές το χρόνο, εξακολουθεί να συντηρείται και να αναπαράγεται από μερίδα του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, γεγονός που προκαλεί βάσιμες υποψίες σε σχέση με τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν.

Η Ομοσπονδία μας, επίσης, καταγγέλλει την τακτική των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ζουν και αναπνέουν για να δώσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μια (πλαστή) εικόνα δήθεν «ταξικής» αντίστασης απέναντι στη «μεγαλοεργοδοσία» και «αποχώρησαν» από το χθεσινό διάλογο.

Απλά θυμίζουμε ότι, οι ίδιοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, είχαν πρόθυμα προσέλθει σε διάλογο με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας (ΕΣΑ) στις 12/11/2007, ώστε να συζητήσουν το αίτημά του για λειτουργία των καταστημάτων για 2η Κυριακή κατά την εορταστική περίοδο.

Όσο για τη θέση του ΠΑΜΕ που ζητά κατά ανώτατο όριο 48 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων την εβδομάδα, δεν έχουμε παρά να πούμε μπράβο. Αν εφαρμοστεί το 50% των εργαζομένων του κλάδου (δηλαδή πάνω από 200.000 άτομα) θα απολυθούν.

Για την ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής