Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ– ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
18/11/2011
Στην αρένα της κρίσης της Ευρωζώνης που έχει περιέλθει και η Πορτογαλία, ο λαός και οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας γνωρίζουν την ελληνική μνημονιακή συνταγή, που τους βυθίζει στην ύφεση με τα μέτρα λιτότητας και φτώχειας, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την έκρηξη της ανεργίας, την φορολογική λαϊκή επιδρομή.
Το όχημα των μνημονίων οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, εργαζομένων και λαών, που επέλεξε το διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό-πολιτικό συντηρητικό κατεστημένο, ως απάντηση στη κρίση χρέους, αφού δοκιμάστηκε στο δοκιμαστικό σωλήνα της Ελλάδας εφαρμόζεται στη μία μετά την άλλη χώρες της Ευρώπης.
Η συνταγή δοκιμάστηκε και είναι αδιέξοδη και καταστροφική για τους λαούς και τους εργαζόμενους, που ως μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν την ανασυγκρότηση του κεφαλαίου σε βάρος της εργασίας, το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας απαλλαγμένης από συλλογικές κατακτήσεις και δικαιώματα.
Σ’ αυτόν τον ανελέητο πόλεμο του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, ο συντονισμός των αγώνων μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης μας, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαραίτητα στοιχεία της πάλης μας.
Τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας προκήρυξαν Γενική Απεργία στις 24 Νοεμβρίου ενόψει του προσχεδίου του προϋπολογισμού λιτότητας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης με τις εντολές της τρόϊκας.
Την ίδια ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 16:00 η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  οργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας απεργούς της Πορτογαλίας έξω από την Πρεσβεία της Πορτογαλίας και καλεί τα ελληνικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους να γίνουμε όλοι Εργαζόμενοι της Ευρώπης και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16:ΟΟ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής