Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
15-11-2011

Στη νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ακροδεξιάς και στις τεχνικές σερβιρίσματος που χρησιμοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ήταν πολλοί εκείνοι που επένδυσαν πολλές προσδοκίες  πιστεύοντας ότι έτσι μπορούν να αγοράσουν πολιτικό χρόνο, προκειμένου να απορροφήσουν την συσσωρεμένη οργή  των εργαζομένων και του λαού. Πολλοί πίστεψαν ότι έτσι μπορούν να υφαρπάξουν την ανοχή και να καλλιεργήσουν νέες ψευδαισθήσεις στη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας συγκυβέρνησης ήταν αποκαλυπτικές για τον προσανατολισμό της νέας συγκυβέρνησης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αναβαπτισμένο πακέτο μέτρων που είχαν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα και εκκρεμούσε η εφαρμογή τους κάτω από την μεγαλειώδη και καθολική αντίσταση των εργαζομένων και του λαού.

Η προσγείωση στην αμείλικτη πραγματικότητα που πρεσβεύει η νέα κυβέρνηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής, κανένα χάσιμο χρόνου, καμία νέα ψευδαίσθηση.

Ο αστερισμός των σωτήρων και των σωτηριολογούντων, κλείνοντας σε όλες τις πτώσεις  τη σωτηρία της πατρίδας, θα μείνει πολύ γρήγορα και πάλι χωρίς πολιτικά αποθέματα, χωρίς ίχνος αξιοπιστίας. Γιατί:

Από τις χθεσινές  προγραμματικές δηλώσεις, κανένας εργαζόμενος, άνεργος, νέος και νέα κανένας μικρός επαγγελματίας και επιστήμονας δεν άκουσε και δεν αντελήφθη, ούτε ένα μέτρο που θα τον οδηγήσει στη σωτηρία του, που θα τον βγάλει από τα εφιαλτικά αδιέξοδα που τον οδήγησαν μέχρι τώρα.

Φαίνεται ότι οι εμπνευστές της σημερινής συγκυβέρνησης αγνοούν, ότι εκείνο που έχει αλλάξει από τη ψήφιση του πρώτου μνημονίου, στις διαθέσεις των εργαζομένων είναι, ότι τώρα έχουν όλα τα στοιχεία, όλη τη γνώση για να γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται, όχι μόνο δεν είναι για το καλό τους, αλλά αντίθετα τους οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια.

Η εμμονή της νέας συγκυβέρνησης σε πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία παλιάς κοπής, όπως αυτά των εκβιασμών και της τρομοκράτησης της κοινωνίας για την έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωζώνη δείχνει και τα όρια και τις αντοχές και αυτής της κυβέρνησης.

Η υποτιθέμενη διάσωση του Ευρώ και της Ευρωζώνης με βάση τα χθεσινά  εκβιαστικά διλλήματα του πρωθυπουργού εξελίσσονται τελικά σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους, με χιλιάδες νέες απολύσεις, με νέα σκληρή λιτότητα για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια, μας μεταφέρει τελικά σε έναν νέο κόσμο όπου δεν θα είναι δεδομένος, ούτε ο μισθός, ούτε η σύνταξη αλλά και κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής θα απομακρύνεται ως σκουριά από το νέο μοντέλο κοινωνίας που μας επιφυλλάσουν.

Ακόμη  το Ευρώ και η Ευρωζώνη παρακολουθώντας τους εκβιασμούς του πρωθυπουργού, αντί να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων, χρησιμοποιείται ως μέσο για να εκβιάζονται χώρες και λαοί προκειμένου να πειθαναγκαστούν στα νεοφιλελεύθερα δόγματα των μνημονιακών πολιτικών.

Επιπλέον η αύξηση του δημοσίου χρέους που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα και παρά τις θυσίες των εργαζομένων, χρησιμοποιήθηκε και χθες ως εργαλείο χειραγώγησης της σκέψης των εργαζομένων και του λαού.

Τελικά θέλουν να παγώσουν τη σκέψη μας, για να κρύψουν ότι οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στον πυρήνα των πολιτικών που εφαρμόζονται, στις ακραίες μονεταριστικές πολιτικές ενός νεοφιλελεύθερου υποδείγματος που πολλοί από τους σημερινούς σωτηριολογούντες  ήσαν αρχιτέκτονες και βαστάζοι του.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τους αφήσουν σε χλωρό κλαδί. Πιάνουμε τη συνέχεια από τις προηγούμενες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μη μετατρέψουν τους εργαζόμενους και το λαό σε φτερό στον άνεμο στην άγρια εκμετάλλευση του πιο κερδοσκοπικού κεφαλαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής