Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΟΙΥΕ ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΑΧΑΙΑΣ: "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΜΕ ΑΧΑΙΑΣ: ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Το ΠΑΜΕ (και συγκεκριμένα αυτή τη φορά το ΠΑΜΕ Αχαΐας), ανακάλυψε για μια ακόμα φορά τον «ταξικό» εχθρό, στο πρόσωπο του Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνο Βασιλόπουλο, υποστηρίζοντας ότι οργάνωσε εκλογές στην Πάτρα για το Σωματείο ΠΑΣΥΕ, χωρίς δήθεν να έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι και με τα γνωστά επαναλαμβανόμενα σχόλια εδώ και χρόνια, περί εργοδοτικών σωματείων.
Δεν μας προξενεί καμιά εντύπωση πλέον, ότι το ΠΑΜΕ με λυσσαλέο τρόπο μετά τις τελευταίες εκλογές, έχει κηρύξει «ανένδοτο αγώνα» κατά της Αυτόνομης Παρέμβασης και των συνδικαλιστικών της στελεχών, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε ευθεία συνεννόηση με γνωστές δυνάμεις μέσα στα συνδικάτα και έχει συγκροτήσει μια «λυκοσυμμαχία» ενάντια στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής συνδικαλιστικής αριστεράς.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές του ΠΑΣΥΕ στην ΠΑΤΡΑ εδώ ισχύει το ρητό «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Οι εκλογές του Σωματείου γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και πλήρη προσήλωση στη νομοθεσία και  στο καταστατικό, και πάνω από όλα με την πραγματική συμμετοχή εργαζομένων στο Εμπόριο, με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.  
Δυστυχώς για το ΠΑΜΕ, αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις δικές τους πρακτικές, όπως για παράδειγμα στη διπλανή Αιτωλοακαρνανία, που βοά ο τόπος ότι το ΠΑΜΕ οργάνωσε εκλογές σωματείου στο χώρο των τροφίμων – ποτών, χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς, χωρίς να ξέρει πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι ψήφισαν και πότε θα εμφανιστούν τα νομιμοποιητικά έγγραφα στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου. 
Το ΠΑΜΕ έχοντας χάσει την ελάχιστη κοινή λογική καθώς διακατέχεται από το άγχος των συσχετισμών εν όψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, έχει μετατραπεί σε καραμπινάτο μηχανισμό νόθευσης των εκλογικών διαδικασιών σε μια σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Αντίθετα, το ΠΑΜΕ όπως και οι άλλες δυνάμεις, συστηματικά κωφεύουν  στην καθαρή πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης για εκλογές στα σωματεία με καθαρά μητρώα και ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων με βάση το ΑΜΚΑ. Αλήθεια, μπορεί να συμφωνήσει το ΠΑΜΕ σε αυτό ή μήπως του χαλάει την σούπα?
Όσο για τα σχόλια περί συλλογικών συμβάσεων, καλό θα ήταν το ΠΑΜΕ να μας πει για τους μισθούς και τα μεροκάματα των εργαζομένων στις ομοσπονδίες που ελέγχει, αφού από το 2010 τους έχει αφήσει στο έλεος των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής