Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Το σύνδρομο της καταδίωξης και το άγχος των συσχετισμών της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δεν προξενεί πια καμιά εντύπωση ότι η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) Ιδιωτικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της επιτίθεται για μια ακόμα φορά στην Αυτόνομη Παρέμβαση, «ανεβάζοντας στροφές» ενόψει των συνεδρίων της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ, βλέποντας ότι οι δυνάμεις της υποχωρούν σημαντικά μέσα στους εργαζόμενους.
 
Η ΔΑΣ φανερά διακατεχόμενη από σύνδρομο καταδίωξης και άγχος για τους συσχετισμούς που δεν την ευνοούν, «αποκαλύπτει» δήθεν ότι «ΠΑΣΚΕ – Αυτ. Παρέμβαση έστησαν κλαδικό σωματείο σε συνεργασία με τους εργοδότες σούπερ μάρκετ!»

Είτε πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω, είτε για ηθελημένη παραπληροφόρηση, η ΔΑΣ αναφέρεται στο Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο (ΠΑΣΥΕ), που έχει ιδρυθεί από το 2010 και αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί τις αρχαιρεσίες του.

Αρχαιρεσίες που γίνονται με πραγματικούς εργαζόμενους από όλο τον χώρο του Εμπορίου, με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, βιβλιάριο και αστυνομική ταυτότητα, κάτι που δεν το συνηθίζει το ΠΑΜΕ στις εκλογές των σωματείων που ελέγχει.

Τα περί εμπλοκής εργοδοτών στις εκλογές, είναι το γνωστό παραμύθι που εδώ και 20 χρόνια ανακυκλώνει η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ και έχει γίνει πια τόσο κουραστικό, που ούτε τα μέλη της πείθει, ούτε τους εργαζόμενους.

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΜΕ μέσα στο σ.κ. Έχει μετατρέψει τα σωματεία που ελέγχει σε συνδικαλιστικά νεκροταφεία χωρίς εργαζόμενους και σε μηχανισμούς αναπαραγωγής των ανακοινώσεών του.

Κανείς δεν ξέρει ποιοί, πόσοι και πότε ψηφίζουν στα σωματεία του ΠΑΜΕ, τα οποία συνιστούν το απόλυτο άβατο, το πιο κλειστό κλαμπ, όπου κανείς μη «ελεγχόμενος» δεν μπορεί να γίνει μέλος.

Εμείς επανερχόμαστε στην πρότασή μας και καλούμε το ΠΑΜΕ αλλά και τις υπόλοιπες δυνάμεις να συμφωνήσουμε από σήμερα. Ελεύθερη εγγραφή εργαζομένων στα σωματεία, ανοιχτές εκλογές με καθαρά μητρώα και ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων με βάση το ΑΜΚΑ.

Δυστυχώς, η λυσσαλέα επίθεση του ΠΑΜΕ απέναντι στις δυνάμεις της συνδικαλιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς, σε όσες δυνάμεις αθροίζονται σε ένα πραγματικά ταξικά προσανατολισμένο σ.κ. με ενότητα δράσης αλλά και σε ότι κινείται μέσα στους εργασιακούς χώρους και δεν ελέγχεται από το ΠΑΜΕ δεν είναι τυχαία.

Εντάσσεται στη γνωστή τακτική του ΠΑΜΕ να προσπαθεί να καταστρέψει ότι δεν ελέγχει.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε.
5-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής