Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σχετικά με τη συγκρότηση σε σώμα της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων



 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ι.Υ.Ε.)

  


Αθήνα 5.4.2013

Σχετικά με τη συγκρότηση σε σώμα της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και τους «οδυρμούς» του ΠΑΜΕ

Συγκροτήθηκε εχθές (4/4/2013) σε σώμα η Διοίκηση της ΟΙΥΕ που εκλέχτηκε από το 36ο Συνέδριο.
Κατά την τοποθέτησή της, η Αυτόνομη Παρέμβαση της ΟΙΥΕ (που ως γνωστόν αναδείχθηκε 1η δύναμη), τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης αντιπροσωπευτικού-αναλογικού Προεδρείου, με ταυτόχρονη σαφή και ισχυρή δέσμευση από όλες τις παρατάξεις, ότι θα διασφαλίσουν τη λειτουργικότητά του, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Διοίκησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Επίσης, η Αυτόνομη Παρέμβαση, διεκδίκησε τη θέση του Γενικού Γραμματέα ως θέσης 1ης ευθύνης, σύμφωνα με το Καταστατικό
Η θέση μας έγινε αποδεκτή, από όλες τις παρατάξεις, πλην της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ)
Απέναντι σε αυτήν την ξεκάθαρη τοποθέτηση, η ΔΑΣ-ΟΙΥΕ, επέλεξε μια περίεργη τακτική αυτό-αποκλεισμού, η οποία κινείται στα όρια του πολιτικού και συνδικαλιστικού «αυτισμού», στην οποία μας συνηθίζει τα τελευταία χρόνια πέρα από κάθε  αριστερή προσέγγιση και συνδικαλιστική λογική.
Αρχικά, και καταργώντας ακόμα και την απλή αριθμητική, δήλωσαν ότι θεωρούν εαυτούς πρώτη δύναμη!!, και με βάση αυτό το σκεπτικό δήλωσαν ότι θα διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου.
Στη συνέχεια, δεν θέλησαν καν να δεσμευτούν ότι, θα υπηρετήσουν μέσα από το Προεδρείο, τη λειτουργικότητα των αποφάσεων της Διοίκησης και της Ε.Ε., απαιτώντας με θράσος από όλες τις  υπόλοιπες παρατάξεις να υπηρετούν τη λογική του ΠΑΜΕ.
Στο τέλος, και τελώντας υπό σύγχυση μεταξύ τους, απέσυραν την αρχική τους υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου και αποχώρησαν από τη διαδικασία συγκρότησης του Προεδρείου!
Με βάση όλα τα παραπάνω είναι καθαρό ότι η ΔΑΣ, προσχηματικά και μόνο διεκδικεί θέση στα Προεδρεία, όπου δεν είναι 1η δύναμη ή δεν τα ελέγχει απόλυτα.
Καλούμε τη ΔΑΣ, να ξεκαθαρίσει επιτέλους τη θέση της για τα Προεδρεία, η οποία δεν μπορεί να είναι κάθε φορά «αλά-καρτ»: άλλοτε δηλαδή να επιλέγει να μη συμμετέχει σε αυτά, άλλοτε να διεκδικεί θέσεις ευθύνης, αλλά πάντοτε να αποκλείει όλες τις άλλες δυνάμεις στα σωματεία και στις οργανώσεις που έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
Μέχρι τότε καλό θα ήταν να μην «οδύρεται» η ΔΑΣ για δήθεν αποκλεισμό της από το Προεδρείο, ούτε  να επαναλαμβάνεται κουραστικά με επιχειρήματα του τύπου ότι «κουμάντο στην ΟΙΥΕ κάνουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές», τα οποία πια δεν πείθουν  ούτε το εσωτερικό της.
Καλούμε τους εργαζόμενους, όπου και αν ανήκουν να απομονώσουν αυτές τις λογικές, οι οποίες είναι λογικές ήττας για το σ.κ. και να συσπειρωθούν αγωνιστικά στην Ομοσπονδία και στα σωματεία της, μέσα στις πιο δύσκολες εποχές.
Τα συνδικάτα, σήμερα όσο ποτέ, χρειάζονται προεδρεία εύρυθμης λειτουργίας και με σαφείς δεσμεύσεις για τα επίδικα θέματα συγκυρίας και ενότητα δράσης.
Και για την ιστορία: το Προεδρείο της ΟΙΥΕ συγκροτήθηκε με αντιπροσωπευτική – αναλογική εκπροσώπηση από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, αφού η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει στη ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής