Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΥΕ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ




Αθήνα, 11/4/2013

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΡΓΙΑ

Η τριτοκομματική Κυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σπάει το ένα  μετά το άλλο τα ρεκόρ υποταγής και εφαρμογής των εντολών της Τρόικας και των πολυεθνικών. Ο Υπουργός  (της δήθεν) Ανάπτυξης, είναι καθόλα έτοιμος  να ακυρώσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό και τις πρόσφατες δικές του προτάσεις, προκειμένου να νομοθετήσει το «φρέσκο» σχέδιο που κατήρτισαν οι πολυεθνικές του Εμπορίου και το οποίο αυτή τη φορά προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για 10 Κυριακές το χρόνο.
Η Κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, λέει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και  επιβεβαιώνει το ρόλο της, ως απλού μεσάζοντα που νομοθετεί την ατζέντα των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών ομίλων.  Μέσα σε συνθήκες ύφεσης  και κατακόρυφης πτώσης του τζίρου, θέλουν να δημιουργήσουν ασφυξία στις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να κλείσουν και στη συνέχεια να μονοπωλήσουν την αγορά και να καρπωθούν όλο τον  εναπομείναντα τζίρο.  
Δεν τους νοιάζουν, ούτε τους αγγίζουν πράγματα όπως ότι:   
·      η  ανεργία εξαθλιώνει 1,5 εκατ. εργαζόμενους,
·      οι μισθοί έχουν κατακρημνιστεί μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια,
·      το 40% των Eλλήνων να ζει σε συνθήκες φτώχειας χωρίς να μπορεί να εξυπηρετήσει στοιχειώδεις βασικές ανάγκες επιβίωσης,
·      τα λουκέτα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (όπου και απασχολείται το 80% των μισθωτών εμποροϋπαλλήλων)  αποκτούν διαστάσεις επιδημίας.
Δεν τους νοιάζει ότι με την απελευθέρωση των Κυριακών, η  ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα περισσότερο λάστιχο με μισθούς εξαθλίωσης. Για το μόνο που κόπτονται είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης.
Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά τα στοιχειώδη τους δικαιώματα  στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής και στη συμμετοχή στη κοινωνική δράση. 
Πρόκειται για μια ακόμα ψηφίδα που έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ του Μνημονίου της εξαθλίωσης των πολλών και της κερδοφορίας των λίγων.
Αυτές οι καταστροφικές για την κοινωνία πολιτικές πρέπει τώρα να ανατραπούν !!!
Η ΟΙΥΕ θα επιδιώξει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα, διεκδικώντας να μη στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο, παίρνοντας σαφή θέση κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας. Επίσης, θα υπάρξουν συναντήσεις με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να  διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων.
Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν αγωνιστικά ενάντια στην επιχειρούμενη Κυριακάτικη λειτουργία των Καταστημάτων.

Για την ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής