Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΟΙΥΕ: Να σταματήσει το έγκλημα ενάντια στη δημόσια ραδιοτηλεόραση






Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζητεί την ακύρωση του «κυβερνητικού πραξικοπήματος» στην ΕΡΤ

 http://www.naftemporiki.gr/story/664510

Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να μην προσυπογράψει το «έγκλημα» κατά της ΕΡΤ και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε να ακυρώσουν το «κυβερνητικό πραξικόπημα» ζητεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ τονίζει ότι «η τρικομματική κυβέρνηση της μνημονιακής υποταγής και του αυταρχισμού προχώρησε ακόμα ένα βήμα παραπέρα στις αντιδημοκρατικές της επιλογές« και προσθέτει ότι «η πρωτοφανής αυταρχική και αντισυνταγματική αιφνίδια απόφαση να κλείσει μέσα σε μια νύχτα την ΕΡΤ, να κατεβάσει τους πομπούς και να απολύσει τους 2.500 εργαζομένους της, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

Η Ομοσπονδία μιλά για «αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο κατήφορο, χωρίς προηγούμενο» και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

«Αγωνιζόμαστε μαζί τους για να μείνει ανοιχτή, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, που θέλουν να φιμώσουν οποιαδήποτε προσπάθεια αντικειμενικής ενημέρωσης», επισημαίνει.

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα μνημονιακά μιντιακά κέντρα και αυτό, όπως υπογραμμίζει, «δεν μπορεί να περάσει έτσι».

«Όπως δεν μπορεί να περάσει, ούτε και το πλιάτσικο που ήδη έχει στηθεί γύρω από την ΕΡΤ, αρχίζοντας με την εκχώρηση των ''φιλέτων'' της στην ιδιωτική τηλεόραση».

«Αγωνιζόμαστε για Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που θα προσφέρει πλουραλιστική και ελεύθερη ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό», καταλήγει η Ομοσπονδία και ζητεί τη συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί σε λίγη ώρα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής