Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΣ-ΠΑΜΕ Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Φωνάζει ο κλέφτης…

Αυτόνομη Παρέμβαση ΟΙΥΕ:ΔΑΣ-ΠΑΜΕ Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Φωνάζει ο κλέφτης…

Το ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) Ιδιωτικών υπαλλήλων φαίνεται να μη ζει στην πραγματικότητα.
Με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα συνεχίζει να ασκεί την τέχνη της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας των αδιέξοδων καταστροφικών του τακτικών.

Τελευταίο κρούσμα το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη (2.11.2013) για τη ΣΣΕ στο Εμπόριο, η οποία ως γνωστόν έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη ΔΑΣ, η ΟΙΥΕ υπόγραψε «στα μουλωχτά» συμφωνία με τους εργοδότες, η οποία αφήνει στον αέρα την κλαδική σύμβαση!

Η ΔΑΣ θα πρέπει να εξηγήσει πρώτα τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησαν παραμονές της λήξης της ΣΣΕ μυστικοσυνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ στα γραφεία των εμπόρων, για την οποία δεν ακούστηκε τίποτε. Τι συζήτησαν με τους εργοδότες; Τι ζήτησαν άραγε; Τι δουλειά είχε ένα άτυπο μόρφωμα δηλ. το «ΠΑΜΕ Εμπορίου – Υπηρεσιών» να συναντηθεί «με τους εργοδότες που προκαλούν και ζητούν τη μείωση των μισθών κατά 13%»;

Η μήπως το ΠΑΜΕ Εμπορίου – Υπηρεσιών μπορεί να υπογράψει ΣΣΕ. Ας το κάνει τουλάχιστον με την ΠΑΣΕΒΕ και να ορίσει τους μισθούς στα 918 € (αν και αυτό θα συνιστούσε σημαντική «ταξική υποχώρηση» σε σχέση με τα 1.400 € βασικό μισθό που κάποτε διεκδικούσε το ΠΑΜΕ)

Και για να τελειώνουμε με τα ψέματα, η συμφωνία παράτασης της ΣΣΕ για 2 μήνες και η εφαρμογή της μέχρι τέλος του χρόνου που σώζει και κρατά ζωντανή τη Σύμβαση, ώστε να μην περάσουμε σε ατομικούς μισθούς, είναι απόφαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΟΙΥΕ από τις 21 Οκτωβρίου, στην οποία ήταν παρόντα όλα τα στελέχη της ΔΑΣ και δεν είπαν κουβέντα.

Όπως και δεν είπαν κουβέντα, ούτε έκαναν συγκεκριμένη πρόταση για την αγωνιστική μορφή αντίδρασης της Ομοσπονδίας ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, εγκαλώντας τη «πλειοψηφία» να πάρει αυτή την απόφαση και υπονομεύοντας για μια ακόμα φορά την ενότητα της δράσης των εργαζομένων.

Αλλά αυτή είναι η ΔΑΣ: ότι δεν συμφωνεί με τη λογική της, ότι δε συμφωνεί με τις κομματικές της στοχεύσεις, το στοχοποιεί και το διαπομπεύει. Είναι το αντίθετο μιας δύναμης που θέλει να λέγεται ταξική και αριστερή.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η ΔΑΣ με την αντι-ενωτική και καταστροφική λογική της έχει απαξιωθεί ήδη στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

11-11-2013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής