Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία: Σημαντική άνοδος των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Αθήνα 29/11/2013

Ολοκληρώθηκαν, με την ανάδειξη των αντιπροσωπων στο Γενικό Συμβούλιο, οι εργασίες του 35ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. 

Η πραγματοποίηση του σε μια κρίσιμη για τους εργαζομένους περίοδο επέβαλε την ανάγκη διεξοδικής συζητήσης σύγκρουσης και ρήξης με συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Ταυτόχρονα, θα έπρεπε να αναδειχθούν οι διαφορετικές αντιλήψεις για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στη κατεύθυνση της δυναμικής παρέμβασης των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ και ΔΝΤ.
 
Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού έκαναν τα πάντα προκειμένου να αποτρέψουν μια επί της ουσίας συζήτηση που θα αναδείκνυε τα προβλήματα και συνακόλουθα τις ευθύνες τους. Εκφυλίζοντας τη διαδικασία, αποστέρησαν το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων από μια σημαντική ευκαιρία ανασύνταξης των δυνάμεων του.

Κόντρα στην απαράδεκτη και προσβλητική για τους εργαζόμενους στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι εκλογές για την αναδειξη των νέων οργάνων στην ΑΔΕΔΥ κατέδειξαν τη βούληση του δημοσιοϋπαλληληλικού κινήματος να αποτελέσει παράγοντα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τροϊκας.

Το αποτέλεσμα εκφράζει τη σαφή αποδοκιμασία των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, αφού απώλεσαν την αυτοδυναμία την οποία κατείχαν μέχρι τώρα στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, από 62 έδρες στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο κατάφεραν να αποσπάσουν μόλις 41 έδρες από το σύνολο των 85.

Αντίθετα, οι δυνάμεις που με συνέπεια αντιστάθηκαν στις μνημονιακές πολιτικές -και ιδιαίτερα οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς- είχαν σημαντική άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, η Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία διπλασίασε σχεδόν τη δύναμή της κατακτώντας 14 έδρες από 8 που είχε στο προηγούμενο Γ.Σ.

Δεσμευόμαστε, στηριζόμενοι στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων και αξιοποιώντας τη συμμετοχή και τη δράση τους, ότι θα συμβάλουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να ανοίξουμε νέους δρόμους για το συνδικαλιστικό κίνημα, υπερασπιζόμενοι τα δημόσια αγαθά και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής