Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την δικαστική δίωξη ενάντια στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΤΟΕ: Δουρδούνη Γιώργο, Κουκιά Νίκο, Παπαγεωργίου Αχιλλέα, Πατσάκο Πέτρο, Παυλόπουλο Γιώργο, Πεπέ Ζώη, Τσουκαλά Δημήτρη.

Η κατηγορία είναι ότι «υπέπεσαν στο τεράστιο ολίσθημα» να υπερασπιστούν, ως είχαν άλλωστε υποχρέωση, στο εμπορικό κέντρο «ΤΗΕ MΑLL» τον Ιανουάριο 2006, το νόμιμο ωράριο και την συλλογική σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων ακολουθώντας την απόφαση της ΟΤΟΕ.

Η δίωξη αυτή γίνεται τυπικά μετά από αγωγή αγανακτισμένου πολίτη πελάτη, στην πραγματικότητα όμως εκπορεύεται από την ηγεσία των Τραπεζιτών που έχουν σαν στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των Τραπεζοϋπαλλήλων και να υποτάξουν το Συνδικαλιστικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το ρόλο του προστάτη των Τραπεζιτών και να βάλει φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία που στο χώρο των Τραπεζών, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με καθημερινή παραβίαση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Δηλώνουμε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές πρέπει να βρουν αντιμέτωπους το σύνολο των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού Κινήματος.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους Συνδικαλιστές, με την παρουσία και την στήριξη στην δίκη που γίνεται την Παρασκευή 15 Νοέμβρη.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση εκφράζει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για την περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής