Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο εργατικό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους εκδήλωσαν την αντίθεσή τους ενάντια στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν ως αποτέλεσμα τη λιτότητα, την ακρίβεια, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και τη συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων
Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αποσιωπηθεί με τον υπερτονισμό από τα μέσα ενημέρωσης μεμονωμένων επεισοδίων.

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων, των συνδικάτων, ιδιαίτερα από κλάδους που οι εργαζόμενοί τους χτυπιούνται αλύπητα από την κυβερνητική πολιτική, της νεολαία που με την μαζική και ένθερμη συμμετοχή της έδωσε παλμό στο πανεργατικό συλλαλητήριο.

Οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης, του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς είχαν καθοριστική συμβολή, στην προετοιμασία, οργάνωση, μαζικοποίηση και επιτυχία της συγκέντρωσης.

Η πρόωρη αποχώρηση ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ από το χώρο της συγκέντρωσης, προκειμένου να τεθούν επικεφαλής της πορείας και να εκμεταλλευτούν τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων, δε μπορεί να συγκαλύψει το νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είναι η αφετηρία ενός νέου αγώνα που πρέπει να κλιμακωθεί, με καθαρούς στόχους, με ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων, με σωστή οργάνωση και προετοιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής