Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΑΝΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/9/2008

Το σ.κ. οφείλει να ξεπεράσει άμεσα τις αδυναμίες συντονισμού, την αδράνεια και τις αναστολές του. Οι αγώνες του πρέπει να αντιστοιχηθούν με την οξύτητα της κυβερνητικής επίθεσης.
Την ίδια ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι δέχονται τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης επίθεσης, και ειδικά όσοι εργάζονται σε δημόσιες επιχειρήσεις δέχονται ολομέτωπη επίθεση, την στιγμή που ιδιωτικοποιούνται επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που κατατίθεται η τροπολογία έκτρωμα με δικαίωμα εκκαθάρισης δημόσιων επιχειρήσεων και απόλυσης των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, την ίδια ώρα που υπονομεύονται οι συλλογικές συμβάσεις, η ΓΣΕΕ και το σ.κ. οφείλουν να μην εξαντλούνται σε αποσπασματικές κινήσεις που διαχειρίζονται μια λογική ήττας του κινήματος. Αντίθετα πρέπει να οργανώσουν την αντεπίθεση των συνδικάτων με αποφασιστικά, σωστά, οργανωμένα, συντονισμένα και κλιμακούμενα βήματα.
Η ΓΣΕΕ οφείλει να συμβάλει στην ενημέρωση της κοινής γνώμης που βομβαρδίζεται από την ακατάσχετη κυβερνητική ψευδολογία, να συντονίσει την δράση όλου του χώρου των ΔΕΚΟ με μέτρα που θα δημιουργούν κλίμα αγωνιστικής ανάτασης σε όλους τους εργαζόμενους των Δημοσίων Επιχειρήσεων, ώστε να μην οδηγηθούμε στο σημείο που ο κάθε χώρος θα χτυπιέται αλύπητα και θα βγαίνει από τη μέση.
Η ΓΣΕΕ οφείλει επίσης να απεγκλωβιστεί από τη συμμαχία της αδράνειας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 8/10 και 21/10 έγκαιρα, με άμεση συνεδρίαση των Οργάνων και όχι τελευταία στιγμή, δίνοντας την εντύπωση ότι κάνει κινήσεις για το θεαθήναι.
Αυτές τις σκέψεις δεν μπορεί να τις αποσιωπήσει κανείς ούτε με μονολόγους, ούτε με τεχνικές αποκλεισμού. Καλό θα είναι ορισμένοι να ξεπεζέψουν από το καλάμι που έχουν καβαλήσει. Εμείς όπως πάντα θα είμαστε μπροστά στους αγώνες με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής