Καλώς ήλθατε στο blog της Αυτόνομης Παρέμβασης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία συμμετέχει στο Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (Μ.Ε.Τ.Α.)
Ποιοί είμαστε
- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
- Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
- Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)
Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010
ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Τρίτη 13 Ιουλίου 2010
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ "Papasotiriou Presspoint"
Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για τη συνεχιζόμενη, παράνομη και καταχρηστική συνδικαλιστική δίωξη της εταιρείας Παπασωτηρίου Presspoint, ενάντια στον Ν. Γουρλά, εργαζόμενο στην Εταιρεία και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Εταιρειών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ΣΕΕ - ΔΑΑ)
Η καταγγελία της ΟΙΥΕ, έχει ως εξής:
Αθήνα, 13/7/2010
Καταγγέλλουμε τη διεύθυνση της εταιρίας Καταστήματα Τύπου «Papasotiriou Presspoint) που με συστηματικό τρόπο οργανώνει την απόλυση του συναδέλφου πρόεδρου του συνδικάτου Ν. ΓΟΥΡΛΑ.
Η εργοδοσία αφού επιχείρησε με διάφορους τρόπους και στο παρελθόν να απαλλαχτεί από το συνάδελφο και αφού αντιμετώπισε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του συνδικαλιστικού κινήματος που ανέτρεψε τα σχέδια της, επιχειρεί και πάλι με άλλους τρόπους να προχωρήσει στην απόλυση του.
Όλο αυτό το διάστημα η διεύθυνση της εταιρίας του στέλνει απειλητικά εξώδικα όπου τον κατηγορεί και πάλι για «αντισυμβατική συμπεριφορά» καιάρνηση εκτέλεσης εργασίας, ενώ του περιέκοψε παράνομα το σύνολο σχεδόν του μισθού του.
Όλα αυτά μαζί με πολλά άλλα είναι η νέα τακτική της εργοδοσίας που αποβλέπει στην απόλυση του συναδέλφου. Σε συνδυασμό και με άλλα κρούσματα εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας κάνουν όλο και πιο καθαρό ότι γίνεται μια συντονισμένη επίθεση που εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες της συγκεκριμένης εργοδοσίας, αλλά και άλλων, για κτύπημα και αποδυνάμωση του συνδικάτου.
Καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας να πάψει να παρανομεί και να εφαρμόσει άμεσα το Ν. 1264/82.
Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να απαντήσει αγωνιστικά με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, όχι μόνο έξω από τα καταστήματα της εταιρίας στο αεροδρόμιο, άλλα και όπου υπάρχουν καταστήματα της εταιρίας ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ σε όλη την Αθήνα σε όλη την Ελλάδα.
Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος !
Η αλληλεγγύη το όπλο μας, η ενότητα η δύναμη μας
Για την ΟΙΥΕ
Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
Όχι στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης
Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό βασίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας κυβέρνησης-ΔΝΤ- Ε.Ε. και με αυτό προωθούν:
- Τη μετάλλαξη της κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική-ιδιωτική. Εισάγεται η αρχή της ανταποδοτικότητας, δηλαδή «όσο εισφέρει ο καθένας, τόση σύνταξη θα πάρει». Έτσι μειώνονται οι συντάξεις, αυξάνονται οι εισφορές και τα όρια ηλικίας και μεταλλάσσεται ο δημόσιος, καθολικός, αναδιανεμητικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό, που λειτουργεί με αρχές ιδιωτικής ασφάλισης.
- Την αντικατάσταση της κατώτερης σύνταξης κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τη λεγόμενη βασική σύνταξη επιπέδου ΟΓΑ (360 ευρώ), μέσα στην οποία θα ενσωματωθεί και το ΕΚΑΣ. Αυτό όμως δεν είναι σύνταξη αλλά επίδομα πρόνοιας.
- Την απόσυρση του κράτους από τη συνταγματική του υποχρέωση για τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών για το ασφαλιστικό από 4,8 %του ΑΕΠ που είναι σήμερα σε 2,5% μέχρι το 2060. Το κράτος μετά το 2018 θα καλύπτει μόνο τη δαπάνη για τη βασική σύνταξη, ενώ καταργείται η υποχρέωσή του για 1% του ΑΕΠ ετησίως στο ΙΚΑ.
- Τη δραστική μείωση των συντάξεων που θα προέλθει από τρεις κατευθύνσεις: α) μέσω της μείωσης των ετήσιων ποσοστών αναπλήρωσης, καθώς από 70% του σημερινού μισθού μετά από 35 χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη, η αναπλήρωση θα πέσει στο 65% συμπεριλαμβανομένης της βασικής σύνταξης στα 40 χρόνια εργασίας. Για να διατηρήσει κάποιος το ίδιο με το σημερινό ποσοστό αναπλήρωσης, δηλαδή το 70%, θα πρέπει να δουλεύει για 50 χρόνια! β) Με τη συνεκτίμηση των αμοιβών όλου του εργάσιμου βίου αντί των πέντε καλλίτερων ετών των 10 τελευταίων του εργάσιμου βίου που ισχύει σήμερα× γ) Με την επιβολή ΛΑΦΚΑ 3-9% σε όλες τις συντάξεις.
Επίσης με το τριετές πάγωμα των συντάξεων και την περικοπή από τους συνταξιούχους των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας, οι συντάξεις μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα.
- Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος δεν θα ορίζει ως έτος ηλικίας εξόδου το 65ο ή το 67ο. Αυξάνει όμως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με τους εξής τρόπους: Α) Αυξάνει ορισμένα ειδικά όρια ηλικίας στο δημόσιο και τους ΟΤΑ× Β) Η εισαγωγή της αρχής ανταποδοτικότητας, και μάλιστα με τις συντάξεις να μειώνονται, κρύβει μέσα της την αύξηση ακόμη και των γενικών ορίων συνταξιοδότησης. Οι μισθωτοί θα εργάζονται μέχρι τα βαθειά τους γεράματα προκειμένου να πάρουν μια αξιοπρεπή σύνταξη. Το μέτρο αυτό δεν είναι κίνητρο αλλά εκβιασμός για να μην οδηγείται ο συνταξιούχος στην πείνα× Γ) Με τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων λόγω της επιβολής ποινής μείωσης 6% για κάθε χρόνο που φεύγουν νωρίτερα× Δ) Με τις περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και στις αναπηρικές συντάξεις× Ε) Με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κάθε δέκα χρόνια ανάλογα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξήσει την ανεργία των νέων, επειδή πολλοί/ές θα προτιμήσουν την παραμονή στην εργασία από μια σύνταξη που δεν θα τους καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως τροχοπέδη στην παραγωγικότητα της εργασίας.
Εάν αυξηθούν τα όρια ηλικίας κατά δύο χρόνια, η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος βελτιώνεται κατά 7 μήνες. Αντιθέτως, εάν μειωθεί η εισφοροδιαφυγή από το 35% στο 20%, το ασφαλιστικό σύστημα κερδίζει επτά χρόνια ζωής. Επομένως, υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί η κυβέρνηση.
- Την εισαγωγή της ιδιωτικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό σύστημα.
Λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και της μείωσης των συντάξεων πολλοί θα στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση για να αναπληρώσουν τις μειώσεις των συντάξεών τους.
- Ενοποίηση φορέων κοινωνικής ασφάλισης σε τρεις (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες), χωρίς όμως την πραγματοποίηση των αναγκαίων αναλογιστικών μελετών, χωρίς τη διασφάλιση της κάλυψης του κόστους των ενοποιήσεων και των τυχόν ελλειμμάτων από το κράτος, με την συμπίεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων προς τα κάτω και χωρίς τη συναίνεση των ασφαλισμένων.
- Καθιέρωση πάγιου συστήματος ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Αντί να καταργηθούν οι χαριστικές ρυθμίσεις στους «μπαταχτσήδες» εργοδότες, θεσπίζουν μόνιμη πλέον ρύθμιση των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οδηγούν έτσι τους συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους εργοδότες να αλλάξουν στάση βλέποντας ότι η εισφοροδιαφυγή όχι μόνο δεν τιμωρείται αλλά επιβραβεύεται.
Σε σχέση με το μνημόνιο συμφωνίας της κυβέρνησης με Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. δεν περιέχονται στο νομοσχέδιο η κατάργηση της 37ετίας χωρίς όριο ηλικίας, η ελάχιστη ηλικία πρόωρης συνταξιοδότησης στα 60 έτη και η εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο δημόσιο. Προφανώς για να μειωθούν οι αντιδράσεις και είναι σίγουρο ότι αυτά θα προωθηθούν με επόμενα νομοσχέδια.
Οι κυβερνητικές προτάσεις για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Είναι σκληρά νεοφιλελεύθερες, κοινωνικά άδικες και αδιέξοδες. Είναι πολύ χειρότερες από αυτές του κυρίου Γιαννίτση, που είχαν αποσυρθεί μετά τη γενικευμένη κοινωνική κατακραυγή. Προωθούν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην κοινωνική ασφάλιση, την κατάργηση της κατώτερης σύνταξης, τη δραματική μείωση όλων των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των ασφαλισμένων, την αφαίρεση ακόμα περισσότερων ασφαλιστικών δικαιωμάτων από τους νέους και τη μετατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ανταποδοτική, δηλαδή σε ατομική-ιδιωτική ασφάλιση.
Θα εργαζόμαστε περισσότερο, θα καταβάλλουμε εισφορές για περισσότερα χρόνια και θα παίρνουμε μικρότερη σύνταξη.
Τα προβλήματα του ασφαλιστικού στη χώρα μας δεν σχετίζονται με τις δαπάνες του, που η κυβέρνηση επιδιώκει δραστικά να μειώσει -αφού οι συντάξεις και οι παροχές υγείας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα- αλλά με τα έσοδά του.
Τα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης είναι τα λεηλατηθέντα αποθεματικά τους, η μεγάλη εισφοροδιαφυγή, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία (1.100.000 ανασφάλιστοι), η ελλιπής κρατική χρηματοδότησή της, τα χρέη του κράτους και των ιδιωτών προς τα ταμεία, η λεηλασία των κλάδων υγείας από φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικά νοσοκομεία. Η αύξηση της ανεργίας και των ελαστικών μορφών απασχόλησης που μειώνουν δραστικά τα έσοδα. Ζητούμενα είναι η σταδιακή επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών της, η ασφαλής διαχείριση όσων απέμειναν και η θέσπιση νέων πόρων χρηματοδότησής της.
Η κυβέρνηση δεν είναι εύκολο να αφαιρέσει ασφαλιστικά δικαιώματα, γιατί συναντά σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις. Το τι έπαθε η κυβέρνηση Σημίτη από τις προτάσεις Γιαννίτση δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί, όπως επίσης δεν μπορεί να ξεχαστούν οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στις 5 του Μάη που το βασικό χαρακτηριστικό τους ήταν όχι μόνο η πρωτοφανής μαζικότητα, αλλά και η υπερχειλίζουσα οργή.
Επειδή η κοινωνική ασφάλιση από τη φύση της λειτουργεί ενοποιητικά για τους εργαζόμενους, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου για την υπεράσπιση και αναβάθμισή της, για να πάρουμε πίσω όσα μας αφαίρεσαν και για μια άλλη πορεία της χώρας μας έξω από τη μέγγενη του μηχανισμού «στήριξης» της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Καταργούν ασφαλιστικές κατακτήσεις ενός αιώνα, όλοι/ες στο δρόμο του αγώνα.
Εργατικός ή «βρετανικός» ο «Δεκέμβρης» του 2010;
Θα γίνουν περισσότερο «Ευρωπαίοι» τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα. Η βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της Ε.Ε. που λαμβάνονται σε μία χώρα που δεν έχει το παραμικρό δίκτυο κοινωνικής προστασίας, θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ νιώθει μια απέραντη συγκίνηση και δικαίωση αυτό το διάστημα από τη «σοσιαλιστική» προσαρμογή του κυρίου Παπανδρέου. Το «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται» ίσως είναι ένα σύνθημα που τώρα του ταιριάζει. Ο καλός υπηρέτης κύριος Λοβέρδος, αποδεχόμενος τις προσταγές της κυβέρνησης στην οποία ενσυνειδήτως συμμετέχει, τις εντολές του ΔΝΤ και της Ε.Ε. κάνει τη ζωή των εργοδοτών πιο εύκολη. Θέλει να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και να τις απελευθερώσει από τα «βαρίδια» των αποζημιώσεων των εργαζομένων. Πρέπει να είναι ελεύθερες να απολύουν και περισσότερους, και με λιγότερα χρήματα σε αρκετές «άτοκες» δόσεις.
Οι κυβερνήσεις και το υπουργείο Εργασίας βοηθούν επί χρόνια τις «άγιες» εταιρείες, ελληνικές και ξένες, να ληστεύουν μόνιμα ή προσωρινά τα ασφαλιστικά ταμεία. Και τώρα θέλουν να τους επιδοτήσουν και ένα μέρος των εισφορών τους. Τους βοηθούν με τη μη ύπαρξη των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και με την περίεργη συμπόρευση των επιθεωρητών εργασίας για τους οποίους θα έπρεπε να καθιερωθεί το «πόθεν έσχες», για να μπορούν να παραβιάζουν ακόμα και αυτούς τους αντεργατικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Τους βοηθούν με την εγκληματική ατιμωρησία για δεκάδες χιλιάδες εργατικά ατυχήματα που είναι δολοφονίες εργαζομένων. Τους βοηθούν με την πλήρη κάλυψη από το υπουργείο Εργασίας της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της απενεργοποίησης στην ουσία του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθε στην Ελλάδα.
Οι γιαγιάδες και οι παππούδες συνταξιούχοι δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να το σκεφθούν καλά για να πάρουν ένα δώρο στα εγγόνια τους το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα. Τους το απαγορεύουν τα μέτρα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Πολύ περισσότερο, δεν θα μπορούν να βαστούν ως κομπόδεμα το δώρο του Πάσχα ή των Χριστουγέννων για τους επόμενους μήνες.
Μέχρι σήμερα έχουμε δει πρωτοβουλίες Ελλήνων πολιτών να στέλνουν φάρμακα στους φίλους Παλαιστίνιους. Σε λίγο θα βλέπουμε πρωτοβουλίες Ελλήνων πολιτών να δίνουν φάρμακα σε αυτούς που δεν θα μπορούν να τα αγοράσουν.
Πολίτες κρεμούν πλέον έξω από τους κάδους των απορριμμάτων καθαρές σακούλες με ψωμί της προηγούμενης ημέρας για να μπορούν αυτοί που δεν έχουν ούτε και αυτό να το καταναλώσουν.
Η οικογένεια της διπλανής πόρτας ζητά ευγενικά την άδεια από τους γείτονες να χρησιμοποιήσει το μπάνιο τους γιατί στο δικό τους διαμέρισμα έχει κοπεί το νερό και το ηλεκτρικό, μια και δεν μπορούν να το πληρώσουν.
Γεύματα αλληλεγγύης σκέπτονται να δημιουργήσουν στις γειτονιές ομάδες αλληλεγγύης, και τα ονομάζουν τσιμπούσια της γειτονιάς για να μην προσβάλουν αυτούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την τροφή τους.
Αυτή είναι η σκληρή ελληνική πραγματικότητα που διαδέχτηκε την «ισχυρή» Ελλάδα του κυρίου Σημίτη και την «υπερήφανη» Ελλάδα του κυρίου Καραμανλή. Η Ελλάδα των τελευταίων 20 χρόνων που απελευθέρωσε… τις εργασιακές σχέσεις, που ιδιωτικοποίησε πολλές επιχειρήσεις, που μείωσε το κοινωνικό κράτος, που μείωσε τα ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων. Όλα αυτά τα πραγματοποίησε για να τονώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της Ελλάδας. Με όλα αυτά όμως, αντίθετα, φτάσαμε λίγο πριν τη χρεοκωπία της χώρας. Και τώρα μας προτείνουν αυτοί οι ίδιοι οι δημιουργοί αυτής της κρίσης να αποδεχθούμε πιο σκληρά ευεργετικά μέτρα για τις δυνάμεις της αγοράς και του κεφαλαίου.
Αυτή τη χρονική στιγμή «Η αριστερά μελαγχολεί», βρίσκεται από μόνη στη γωνία, μακριά από αυτούς που τη χρειάζονται, ομφαλοσκοπεί, διασπάται ξανά, αναλώνεται σε συζητήσεις ατελείωτης χρονικής διάρκειας που δεν δημιουργούν ενωτικές δράσεις.
Ζει η αριστερά το δικό της «δράμα». Της απόστασης από την κοινωνία. Έχει χάσει το προνόμιο της αυθεντικής επαφής με αυτούς που πληρώνουν ακριβά την κρίση που άλλοι δημιούργησαν. Γέμισε η αριστερά από πολιτικούς επιστήμονες, επικοινωνιολόγους, εκλογολόγους, που είναι μεν χρήσιμοι, αλλά δεν μπορούν να καλύψουν το χάσμα επικοινωνίας και δράσης της αριστεράς με τις δυνάμεις της εργασίας και της προοδευτικής διανόησης.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
9/7/2010
Το έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Εργατικού Δικαίου, το οποίο επιμελήθηκε η Κυβέρνηση με τη συνδρομή της νεοφιλελεύθερης Τρόικα, ολοκληρώθηκε εχθές 8/7/2010, από 159 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με το έγκλημα που διέπραξε, γύρισε την κοινωνία 100 χρόνια πίσω, και λειτούργησε εκτός άλλων και ως ο τέλειος «Δούρειος Ίππος» των εργοδοτών, νομοθετώντας πλήρως όλα τα αιτήματά τους από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αυτή η Βουλή, με την απόφαση της πλειοψηφίας, έκανε την Κοινωνία φτωχότερη, με πολύ λιγότερα δικαιώματα, χωρίς κοινωνική προστασία και ελάχιστη ασφάλεια.
Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός συνειδητοποιούν πλήρως ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπερψήφισε το χθεσινό τερατούργημα, σε καμία περίπτωση δεν είχε την κοινωνική νομιμοποίηση για αυτό. Για τους εργαζόμενους η εξέλιξη αυτή συνιστά πολιτικό και κοινωνικό αδίκημα, το οποίο όχι μόνο δεν παραγράφεται αλλά θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη και τη συνείδησή τους.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν πρόκειται όμως να σταματήσει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Αντίθετα, αυτοί θα πρέπει να συνεχιστούν, να δυναμώσουν και να απλωθούν παντού.
Τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ, πέραν των κεντρικών εκφωνήσεων και της κήρυξης γενικών απεργιών, θα πρέπει από σήμερα να βρεθούν δίπλα στους εργαζόμενους, χώρο με το χώρο, άνθρωπο με άνθρωπο, ενημερώνοντας τους ουσιαστικά για τις δραματικές επιπτώσεις όλων αυτών των ανατροπών, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μαζικό και παρατεταμένο αγώνα διαρκείας που θα καταργήσει τα μέτρα στην πράξη και θα διαμορφώσει επιπλέον μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία με στόχο την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο από το νεοφιλελεύθερο Μηχανισμό Στήριξης.
Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να σειστεί από τους εργαζόμενους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η ΔΕΘ να σημάνει την αντίστροφη μέτρηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους! Η προετοιμασία, η κινητοποίηση και η συμβολή σε αυτήν την κατεύθυνση πέρα από συλλογικό καθήκον αποτελεί και ατομική ευθύνη όλων μας.
Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010
ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Αθήνα 7/7/2010
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η μαζική μαχητική συμμετοχή όλων των εργαζομένων της χώρας μας, είναι η μοναδική ελπίδα και διέξοδος για να αποτραπεί το συντελούμενο έγκλημα ενάντια στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συντάξεις μας.
Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δίνουμε με μια φωνή και μια γροθιά το αγωνιστικό παρόν για να ακυρώσουμε στην πράξη όλα τα αντιασφαλιστικά, αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή τα Δ.Σ. των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς να επανεξετάσουν την απόφαση τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν τη μεταφορά των απεργών στην αυριανή μας συγκέντρωση στη κρισιμότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων.
Οι αγώνες μας δε σταματούν εδώ! Συνεχίζονται, εντείνονται και κλιμακώνονται!
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ - 10 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 9:30 Π.Μ
Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010
Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης - Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 8 Ιούλη
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ - 10 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε- Βγείτε στους δρόμους.
ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΣΕ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ - 10 π.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 9:30 Π.Μ
Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ (1-7-2010)
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
1. Ο αγώνας ενάντια στο ασφαλιστικό – εργασιακό νομοσχέδιο ντροπής, το οποίο μπαίνει στην τελική διαδικασία ψήφισής του στη Βουλή σε εφαρμογή του κατάπτυστου Μνημονίου, υπερακοντίζοντάς το μάλιστα σε πολλά σημεία, είναι για τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και την κοινωνία, η ύψιστη μάχη που δίνεται για να την υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ενός αιώνα και την αποτροπή της επιστροφής της κοινωνίας μας 100 χρόνια πίσω.
2. Ανεξάρτητα, από την τελική του έκβαση στη Βουλή και την ψήφισή του, και έχοντας ως ζωντανή παρακαταθήκη τους εργατικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, η ΓΣΕΕ πρέπει σε απόλυτο συντονισμό με τις ομοσπονδίες – εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσει, να δώσει συνέχεια και να κλιμακώσει τις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
3. Στην κατεύθυνση αυτή και ως πρώτο βήμα, προτείναμε την Προκήρυξη νέας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την επόμενη Τετάρτη 7 Ιουλίου.
4. Επίσης να υπάρξει άμεσα σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις κλαδικές ομοσπονδίες, προκειμένου να αποφασιστούν νέες μορφές αγώνα και αντίδρασης ενάντια στα μέτρα σε κάθε κλάδο και με στόχο να πολλαπλασιαστούν τα κύματα της εργατικής και κοινωνικής αντίστασης. Άμεση και επιτακτική ανάγκη είναι η σύγκληση συντονιστικής σύσκεψης με τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ, ώστε να υπάρξουν παρατεταμένες και συντονισμένες δράσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
5. Επαναφέραμε τέλος, την πρότασή μας για επιστολή της ΓΣΕΕ προς τους Βουλευτές, στην οποία να επισημαίνεται, ότι με την ατομική τους στάση κατά την ψηφοφορία, δεν μπορούν και ούτε πρέπει να συναινέσουν στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης ούτε στην αντισυνταγματική διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και του ΟΜΕΔ. Η στάση τους αυτή θα κριθεί από τους εργαζόμενους και τους πολίτες αυστηρά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΣΕ
1. Επιμείναμε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διαφύλαξη και κατοχύρωση της ΕΓΣΣΕ, με ικανοποιητικό και ουσιαστικό οικονομικό και θεσμικό περιεχόμενο, πέρα από τις δεσμεύσεις του κατάπτυστου Μνημονίου και ενάντια στην αντιδημοκρατική – αντισυνταγματική κυβερνητική μεθόδευση για πάγωμα μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του ρόλου του ΟΜΕΔ, μεθόδευση που έχει τη στήριξη του μεγάλου εργοδοτικού κεφαλαίου.
2. Η διαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ δεν πρέπει να αποτελεί μια διαδικασία κορυφής, αλλά να συνδεθεί και να συντονιστεί άμεσα με τον αγώνα των όλων των ομοσπονδιών που διεκδικούν τις κλαδικές συλλογικές τους συμβάσεις, διαμορφώνοντας ένα συνολικό μέτωπο υπεράσπισής τους.